Πολιτικη & Οικονομια

Φώφη Γεννηματά: «Λιποθυμούσε στις σκάλες και έλεγε, όχι ακόμη»

Όσα είπε ο Γιώργος Λιάνης για την υγεία της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φώφη Γεννηματά: «Λιποθυμούσε στις σκάλες και έλεγε, όχι ακόμη»
Φώφη Γεννηματά © EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φώφη Γεννηματά - Η αποκάλυψη του Γιώργου Λιάνη για την υγεία της: «Λιποθυμούσε στις σκάλες και έλεγε, όχι ακόμη».

O πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης μίλησε για τη Φώφη Γεννηματά και για τις τελευταίες της στιγμές πριν χρειαστεί να μπει στο νοσοκομείο.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, «τώρα μπορώ να τα πω, γιατί δείχνουν και τον χαρακτήρα της Φώφης, αυτά που μου έλεγαν στενοί της άνθρωποι: Η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε πριν από λίγες εβδομάδες στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη” και συνέχιζε την δραστηριότητά της. Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και την απόφαση για το πότε έλαβε τις αποφάσεις της, όταν δεν θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Αυτά δεν είναι γνωστά».

Ο Γιώργος Λιάνης συνέχισε λέγοντας πως η Φώφη Γεννηματά «περίμενε τη στιγμή για να αποχωρήσει, ώστε να μη διασαλεύσει την ενότητα στην παράταξη. Μπήκε μπροστά ως εγγυητής αυτής της ενότητας, αφού δρομολόγησε τις εξελίξεις για τη διαδοχή της και εν συνεχεία, γνωρίζοντας από πριν την κατάσταση της, αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα είναι εκεί για να εγγυηθεί την ενότητα. Είναι “άνανδρο” κάποιοι υποψήφιοι, αφότου αυτή η γυναίκα έκανε και είπε αυτά, να κινούνται με “σύνθημα” ότι εκείνοι εγγυώνται την ενότητα της παράταξης».

Κάτια Μακρή: Η Φώφη Γεννηματά γνώριζε εδώ και καιρό την επιδείνωση της υγείας

Παράλληλα, η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή είπε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, που γίνονται γνωστές εκ των υστέρων, η Φώφη Γεννηματά γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό την επιδείνωση της υγείας της και είχε επιλέξει, για να μην υπάρξει αναταραχή στο κόμμα, να δρομολογήσει τις διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας, ίσως και μη πιστεύοντας ή αναμένοντας ότι θα υπάρξει τόσο ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της, η οποία κατέστη δυστυχώς και μοιραία.

Όπως τόνισαν αμφότεροι, το κλίμα ενότητας όχι μόνο στο κόμμα της, αλλά και γενικότερα στον πολιτικό κόσμο που εκδηλώθηκε αμέσως μετά από το άγγελμα του θανάτου της, είναι μια παρακαταθήκη που αφήνει, ως αντανάκλαση της πορείας της στην πολιτική και στη δημόσια ζωή του τόπου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ