- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φώφη Γεννηματά: Επιστρέφει εκτάκτως από τη Σαουδική Αραβία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης - Τροποποιεί το πρόγραμμά του.
Στη Σαουδική Αραβία βρίσκεται από χθες, 25 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Mohamed Bin Salman.
Λόγω του θανάτου της Φώφης Γεννηματά. ο Κυριάκος Μητσοτάκης τροποποιεί το πρόγραμμά του και θα επιστρέψει στην Αθήνα απόψε.
«Στόχος μας να κινητοποιήσουμε πάνω από 25 δισ. ευρώ σε επενδύσεις για την πράσινη μετάβαση».
«Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου, έχουμε κι εμείς δεσμευτεί στο στόχο να καταστήσουμε την Ευρώπη την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως το 2050. Στόχος μας, από κοινού με τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, είναι να μειώσουμε τα αέρια θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030.
»Προκειμένου να πετύχουμε αυτό τον φιλόδοξο στόχο, αναλαμβάνουμε μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες. Η πιο σημαντική από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι η διασφάλιση ότι θα σταματήσουμε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, το αργότερο έως το 2028», τόνισε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τοποθέτησή του στη σύνοδο κορυφής της πρωτοβουλίας Middle East Green Initiative στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
«Καταβάλλουμε, επίσης, σημαντική προσπάθεια για την αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ελπίζουμε ότι θα είμαστε μία από τις πρώτες μεσογειακές χώρες που θα εισαγάγουν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη χώρα μας.
»Και ελπίζουμε ότι θα έχουμε το σχετικό νομοθετικό κείμενο έτοιμο για δημόσια διαβούλευση εντός των επόμενων εβδομάδων. Στόχος μας είναι να έχουμε 2 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, ως μέρος του μείγματος παραγωγής της ηλεκτρικής μας ενέργειας μέχρι το 2030. Συνολικά, στοχεύουμε να κινητοποιήσουμε πάνω από 25 δισ. ευρώ σε επενδύσεις στην προσπάθειά μας να πετύχουμε τον στόχο της πράσινης μετάβασης», πρόσθεσε.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Τζον Κέρι για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την «πράσινη» μετάβαση.
Στο συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρει η Ελλάδα λόγω της θέσης της, που μπορεί να την καταστήσει κόμβο περιφερειακής συνεργασίας για την πράσινη ενέργεια, εστίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τζον Κέρι, ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα, στο Ριάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Middle East Green Ιnitiative.
Εθνικό πένθος την ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος.
Ο πρωθυπουργός, με μία μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για έναν «μαχητή της ζωής» που «πολέμησε με αξιοπρέπεια τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της».
Η ανάρτησή του:
«Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.
Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες. "Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός", έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.
Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
«Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων Ελλήνων»
Το δυστύχημα των Τεμπών και το «καπέλωμα» της συγκέντρωσης
Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη
«Η Αθήνα αξίζει να ανθίζει, πέρα από πρόσωπα και θητείες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.