- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΕΝΦΙΑ: Στο τέλος του Οκτωβρίου οι δύο πρώτες δόσεις
Υπολογίζεται πως περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι δικαιούνται φέτος έκπτωση 50% ή πλήρη απαλλαγή από τον φόρο.
Τη δυνατότητα να καταβάλουν τις δύο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ στο τέλος του Οκτωβρίου θα έχουν οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.
Χωρίς επιβάρυνση θα μπορούν να καταβάλουν τις δύο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ στο τέλος του Οκτωβρίου οι φορολογούμενοι σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.
Σύμφωνα με τον υπουργό, αιτία είναι το στενό χρονικό περιθώριο από την ανάρτηση των εκκαθαριστικών (αναμένεται να ξεκινήσει μεθαύριο Τετάρτη) έως την πληρωμή της πρώτης δόσης στο τέλος του τρέχοντος μηνός.
Τα φετινά εκκαθαριστικά θα είναι τα ίδια με τα περυσινά για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, εκτός εάν έχουν μεταβληθεί:
- η αξία της περιουσίας μέσω μεταβιβάσεων,
- ή ο αριθμός των τετραγωνικών μέσω της διαδικασίας νομιμοποίησης αδήλωτων επιφανειών,
- ή το δηλωθέν εισόδημα εξαιτίας της πανδημίας.
Ο φόρος εξοφλείται σε 6 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου εφέτος και την τελευταία έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2022.
Υπολογίζεται πως περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι δικαιούνται φέτος έκπτωση 50% ή πλήρη απαλλαγή από τον φόρο. Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται εφέτος και οι πυρόπληκτοι, αρκεί να έχουν υποβάλει ή να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr έως και αύριο. Για όσους υποβάλουν αίτηση μετά την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και έως τις 15 Οκτωβρίου εφέτος, η αρχική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα περιλαμβάνει και τα ακίνητα αυτά και στη συνέχεια θα επανεκδοθεί νέο εκκαθαριστικό από την ΑΑΔΕ έως τις 30 Οκτωβρίου με την απαλλαγή από τον φόρο. Ειδικά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στη Δυτική Αττική και στην Κορινθία που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και δεν έχουν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr έως τις 21 Σεπτεμβρίου, η απαλλαγή θα χορηγηθεί από την ΑΑΔΕ απευθείας χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης στην πλατφόρμα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.