Αντετοκούνμπο - Μητσοτάκης: Στο πρόσωπό σας η Ελλάδα που θέλουμε
Οι δηλώσεις του πρωθυπουγού στην τελετή ορκωμοσίας της Βερόνικας και του Άλεξ Αντετοκούνμπο
Έλληνες πολίτες η Βερόνικα και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο - Μητσοτάκης: Στο πρόσωπό σας βλέπουμε την Ελλάδα που θέλουμε.
Στην τελετή ορκωμοσίας της Βερόνικας και του Εμέκα - Άλεξ Αντετοκούνμπο παρέστη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για τη μητέρα και τον αδερφό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι οποίοι πολιτογραφήθηκαν τιμητικά Έλληνες πολίτες ενώ παρών ήταν και ο πρωταθλητής του ΝΒΑ.
«Θερμά συγχαρητήρια, είστε τώρα όλη η οικογένεια Έλληνες πολίτες. Κι επειδή έχουμε πει πολλά πράγματα για τα παιδιά και πόσο περήφανους μας έχουν κάνει, θα ήθελα να πω μία κουβέντα για την κ. Βερόνικα, για το γεγονός ότι μεγαλώσατε καταπληκτικά παιδιά, με αξιοπρέπεια και ήθος. Είστε ο πυλώνας, η κολώνα της οικογένειας. Μακάρι να ήταν εδώ μαζί σας και ο πατέρας σας, θα ήταν πάρα πολύ υπερήφανος», δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής.
«Στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε: η Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται, ξεπερνά τις δυσκολίες, κρατά ενωμένη την οικογένειά της. Είναι η Ελλάδα που μας κάνει περήφανους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οπότε, και πάλι, Γιάννη, 'Αλεξ, κ. Βερόνικα, πολλά συγχαρητήρια», πρόσθεσε.
Μετά την ορκωμοσία ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Βερόνικα, τον Γιάννη και τον 'Αλεξ Αντετοκούνμπο και συζήτησαν για την Ελλάδα και την Αμερική, για τους δύσκολους καιρούς που πέρασε η οικογένεια, την αγάπη για το μπάσκετ, το NBA, την Εθνική Ελλάδας και την κινηματογραφική ταινία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στην χώρα μας.
Τα μέλη της οικογένειας ανέφεραν ότι σημαίνει πολλά γι' αυτούς η σημερινή ημέρα, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει απευθυνόμενος στην Βερόνικα Αντετοκούνμπο: «Περάσατε πολύ δύσκολους καιρούς και πρέπει να νιώθετε υπερήφανη για εσάς και για τα παιδιά σας. Η ιστορία σας είναι μια ιστορία αισιοδοξίας».
Όπως επισημαίνεται στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, που έλαβε ΦΕΚ στις 9 Σεπτεμβρίου, η Βερόνικα και ο 'Αλεξ Αντετοκούνμπο έχουν συμβάλει «στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας, Γιάννη, Θανάση και Κώστα, και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν την σπουδαία οικογένεια μεταναστών, η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς».
Την ορκωμοσία της πολιτογράφησης τέλεσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, παρουσία του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας, Αθανάσιου Μπαλέρμπα.
Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο και ο Εμέκα - Άλεξ Αντετοκούνμπο πολιτογραφήθηκαν σήμερα τιμητικά Έλληνες πολίτες. Στο πρόσωπο όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που αγωνίζεται, ξεπερνά τις δυσκολίες και κρατά ενωμένη την οικογένειά της. Θερμά συγχαρητήρια. pic.twitter.com/3OyQjnoOln
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 16, 2021
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το έρεβος της τρομοκρατίας μπορεί να νικηθεί μόνο με το φως μιας δημοκρατίας» επισήμανε ο ΠτΔ
Πώς υπολογίζεται το ποσό
«Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο» είπε ο πρωθυπουργός
Η συζήτηση δεν πρέπει να αφορά την ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων, αλλά την ανάγκη για θεσμικά κόμματα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύονται σε επεξεργασμένο πρόγραμμα και πολιτικές αρχές
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.