- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Άντε να ανασάνει λίγο η Οικονομία
Σημαντικές είναι οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα.
Σημαντικές είναι οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα. Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από το 2011, κάθε μήνα θα διανέμονται συντάξεις του ΙΚΑ συνολικής αξίας 5.000 ευρώ σε δέκα υπερτυχερούς που θα επιλέγονται με κλήρωση. Βασική προϋπόθεση είναι να έχουν συμπληρώσει το 65o έτος της ηλικίας τους, να έχουν τουλάχιστον 63,5 χρόνια πλήρως ασφαλισμένης εργασίας και να μην έχουν οικογενειακό ιστορικό μακροβιότητας. Η σύνταξη θα καταβάλλεται σε ασπιρίνες, είδη camping, αναλώσιμα ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και σε επιλεγμένα cds που περισσεύουν από αδιάθετες προσφορές κυριακάτικων εφημερίδων. Οι ασφαλισμένοι έχουν επίσης την επιλογή να επιλέξουν ιδιωτική ασφάλιση, καθώς ο κλάδος των ασφαλιστικών εταιρειών ξεπέρασε την κρίση και εγγυάται πλήρη αποζημίωση για θραύση παρμπρίζ στα 65 χρόνια.
Μαζί με το ασφαλιστικό, μεγάλες θα είναι και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Θεσπίζεται η ανασφάλιστη εργασία υπό τη μορφή της μαθητείας, με μειωμένο ημερομίσθιο, το οποίο κατά το ήμισυ θα επιδοτείται από το κράτος και κατά το άλλο ήμισυ –ειδικά σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας– θα μπορεί να καταβάλλεται και σε σφαλιάρες. Η αποζημίωση απόλυσης μειώνεται στο 1/5 της σημερινής, αλλά ο εργοδότης υποχρεούται να αποφύγει τα σαρκαστικά σχόλια εις βάρος του εργαζόμενου, τουλάχιστον δέκα λεπτά πριν και δέκα λεπτά μετά την κοινοποίηση της απόλυσης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.