- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τη Δευτέρα ανακοινώνεται ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας
Ti αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου
Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου.
Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί η καινούργια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Θα είναι μια πολιτική ηγεσία που θα ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις του πεδίου» δεσμεύτηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Να είστε σίγουροι ότι θα είναι μια η επιλογή η οποία θα έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς αν θα είναι πολιτικό πρόσωπο ή όχι ή αν θα είναι μόνο υπουργός ή υπουργός και υφυπουργός, ο κ. Οικονόμου απάντησε «θα τα πούμε τη Δευτέρα» κάνοντας πάντα λόγο για «πολιτική ηγεσία».
«Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας δεν δημιουργείται κατόπιν απαιτήσεως του κ. Αποστολάκη, ήταν ειλημμένη απόφαση», διευκρίνισε, εστιάζοντας στο έργο που έκανε η κυβέρνηση στο πεδίο της πολιτικής προστασίας.
Οικονόμου: Η κυβέρνηση θα κάνει παρεμβάσεις για όσο κρατήσει η τάση αλλαγής των τιμών
Παράλληλα, ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στην τάση αλλαγής των τιμών λέγοντας ότι «η κυβέρνηση θα κάνει τις παρεμβάσεις που μπορεί για όσο κρατήσει η τάση αλλαγής των τιμώ. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι έχουμε αίσθηση του τι συμβαίνει, του τι απασχολεί τον κόσμο. Από την άλλη να μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα έχει στηρίξει οικονομικά επιχειρήσεις και νοικοκυριά με πάρα πολλά χρήματα, που τους βοήθησε και να σταθούν όρθιοι και να μπορούν με επιτυχία να κάνουν την επανεκκίνηση και να έχουν και σημαντικά έσοδα εξαιτίας και του Τουρισμού και της λειτουργίας της οικονομίας το προηγούμενο διάστημα. Προφανώς και η καθημερινότητα του πολίτη, το εισόδημά του, οι συνήθειές του, το πώς θα ανταποκριθεί στις συνθήκες τον Σεπτέμβριο που είναι εκκίνηση μιας καινούργιας χρονιάς είναι ψηλά στην ατζέντα μας».
Σχετικά με πληροφορίες για αύξηση της τιμής του καφέ και του ψωμιού ο κ. Οικονόμου είπε: «Αφήστε να δούμε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση. Μην ξεχνάμε ότι μια παράμετρος διαμόρφωσης των τιμών είναι και η ίδια η αγορά. Μην έχετε αμφιβολία ότι αν υπάρξουν πεδία ή τομείς που η κυβέρνηση στο πλαίσιο παρεμβάσεων που δεν θα νοθεύσουν τη λειτουργία της αγοράς μπορεί να κάνει κάτι, θα το κάνει.
Επαναλαμβάνω ότι εκείνες οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση σε βαθμό που να μην πάμε στο άλλο άκρο στρεβλώνοντας την αγορά, προφανώς και θα γίνουν ειδικά για τα πεδία που αφορούν τον πολύ κόσμο και εκεί βεβαίως που θεωρούμε ότι θα υπάρξει πρόβλημα».
Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει για όλο το φάσμα από σήμερα και για όσο κρατήσει αυτή η τάση που διαφαίνεται αλλαγής των τιμών είναι να υπάρχει μέσω αντισταθμιστικών πολιτικών το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην τσέπη και στη ζωή των ανθρώπων».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι λέει για ΒΟΑΚ και Canadair
Bιομηχανίες και σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις από τις αυξήσεις στο κόστος πρώτων υλών
Τι αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης σε έκθεσή του
Στόχος μας η νέα πτέρυγα να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο Κέντρο Αποθεραπείας Χρονίων Παθήσεων
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η ισραηλινή πρεσβεία
Διερωτήθηκε γιατί, εφόσον υπήρχαν υποψίες εναντίον του για το πρόσωπό του, του είχε ανατεθεί κεντρικός ρόλος
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
4,8 χιλιόμετρα υπόγειας διαδρομής προστίθενται στο ενιαίο δίκτυο
«Εξέχων ζωγράφος και λεπταίσθητος ποιητής»
«Δεν θέλουμε να έχουμε ανεμογεννήτριες στην Αττική», δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος
Το σχέδιο ΝΔ και ΕΛ.ΑΣ που καλείται να ματαιώσει
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
6 νέα έργα σε Βύρωνα, Ελευσίνα, Μοσχάτο-Ταύρο, Μέγαρα, Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα και Καισαριανή
Συζητήθηκε το ζήτημα της τρομοκρατίας και η ανάγκη να υπάρξει αποφασιστική στάση απέναντι στο φαινόμενο
«Δεν θα στείλουμε τον λογαριασμό στα παιδιά μας»
Ο υπουργός αναφέρθηκε στα σχόλια του ηθοποιού προς το πρόσωπό του με αφορμή την υπόθεση Marfin
«Η κυβέρνηση θα κατευθύνει τους πόρους στο σύνολο της κοινωνίας»
Η παραίτησή του έγινε δεκτή και η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
Η κυβέρνηση μιλά για μεταρρυθμίσεις αλλά περιορίζεται στα μερεμέτια
Οι εκλογές της αποδόμησης και ο κίνδυνος της ακυβερνησίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.