Πολιτικη & Οικονομια

Βουλή: Στις 14 Ιουλίου στην Oλομέλεια η υπόθεση του Νίκου Παππά

Για την αποδοχή ή όχι της πρότασης για άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Παππάς
Νίκος Παππάς © EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μετά τη λήξη της συζήτησης στην ολομέλεια, για την υπόθεση του Νίκου Παππά στις 14 Ιουλίου, θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία

Την Τετάρτη, 14 Ιουλίου θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να συζητήσει το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016, και να αποδεχθεί ή όχι την πρόταση της για άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Ν. Παππά. Μετά τη λήξη της συζήτησης στην ολομέλεια θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία. Η αποδοχή της πρότασης της προανακριτικής επιτροπής απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151/300).

Υπενθυμίζεται ότι η προανακριτική επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε την Τρίτη 29 Ιουνίου, τις εργασίες της και πρότεινε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση «ΣΥΡΙΖΑ channel».

Για το αδίκημα της δωροληψίας, ωστόσο, ζητά να διαβιβαστεί το πόρισμα και τα πρακτικά στην Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα που δεν υπόκεινται στην εφαρμογή του άρθρου 86 του Συντάγματος και ελέγχονται μόνο από την Τακτική Δικαιοσύνη. Πρόκειται δηλαδή για το σκέλος που αφορά στη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς μέσων και δημοσιογράφων. 

Επιπλέον ζητούν να διαβιβαστεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες το πόρισμα, προκειμένου να προβούν στους απαιτούμενους ελέγχους αναφορικά με τη χρηματοδότηση της εφημερίδας Documento και τη μεταβίβαση τελικά στο σύνολο της στον κ. Βαξεβάνη με εντολή του κ. Παππά, όπως αναφέρεται παραπάνω.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ