Πολιτικη & Οικονομια

Εργασιακό νομοσχέδιο: Στην Ολομέλεια της Βουλής- Πότε η ψηφοφορία

Οι παρατηρήσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή των Ελλήνων
Βουλή των Ελλήνων © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εργασιακό νομοσχέδιο: Ξεκινά σήμερα (14/6) η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής - Πότε αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία.

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισήλθε το εργασιακό νομοσχέδιο. Η συζήτηση ξεκινά στις 09:00 το πρωί και θα διατεθούν τρεις συνεδριάσεις μέχρι τη ψηφοφορία, η οποία έχει οριστεί για το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση, διά του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, έχει καταστήσει σαφή τη βούληση να αναλάβει η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, προκειμένου τα κόμματα να λάβουν ξεκάθαρη θέση σε διατάξεις. Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση ζητάει απόσυρση διατάξεων και εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας για διατάξεις του νομοσχεδίου, που αναμένεται να θέσει με την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής έχει προχωρήσει σε σειρά παρατηρήσεων στις διατάξεις του νομοσχεδίου. Μεταξύ άλλων, το Επιστημονικό Συμβούλιο αναφέρει ότι θα είναι δυνατόν να επιχειρηθεί διευθέτηση και µε ατοµική συµφωνία, η οποία θα συνάπτεται µετά από πρόταση του εργαζοµένου. Όμως, όπως σημειώνει, στην επιστήµη του εργατικού δικαίου αµφισβητείται, εν γένει, η αυθεντικότητα των ατοµικών συµφωνιών εργαζοµένου και εργοδότη, ακριβώς λόγω της εξάρτησης του πρώτου από τον δεύτερο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ