Πολιτικη & Οικονομια

Το Υπουργείο Εξωτερικών για την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

Η Ελλάδα θα συνδράμει την Αίγυπτο με βοήθεια για την περίθαλψη τραυματιών από τη Γάζα - Ικανοποίηση ΕΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργείο Εξωτερικών © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η ΕΕ καλωσορίζουν την επίτευξη εκεχειρίας στο Ισραήλ και τη Γάζα, με την κατάπαυση του πυρός να συνεχίζεται.

Σε ανακοίνωση για την εκεχειρία στην Παλαιστίνη και την κατάπαυση του πυρός, καθώς Χαμάς και Ισραήλ σταμάτησαν τις εχθροπραξίες, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Καλωσορίζουμε την επίτευξη εκεχειρίας στο Ισραήλ και τη Γάζα, η οποία ευελπιστούμε ότι θα επιτρέψει την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Η Ελλάδα, χώρα ευρωπαϊκή και παράλληλα χώρα με παραδοσιακούς δεσμούς με τα κράτη της περιοχής συνεισφέρει ενεργά στην προώθηση των σχέσεων φιλίας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, μέσω των συνεχών διμερών επαφών με όλες τις πλευρές, καθώς και των πολυμερών σχημάτων στα οποία συμμετέχει», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Αίγυπτο, με την οποία μας συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας, για τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε στην επίτευξη της εκεχειρίας».

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών για την εκεχειρία στην Παλαιστίνη και την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και στο Ισραήλ καταλήγει, αναφέροντας ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τον ενημέρωσε ότι, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, η Ελλάδα θα συνδράμει την Αίγυπτο με βοήθεια για την περίθαλψη τραυματιών από τη Γάζα.

Ικανοποίηση από την ηγεσία για την κατάπαυση του πυρός σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας

Εν τω μεταξύ την ικανoποίησή της για την εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς εξέφρασε η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Χαιρετίζω την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 2 π.μ. μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Και πρόσθεσε: «Προτρέπω και τις δύο πλευρές να την παγιώσουν και να σταθεροποιήσουν την κατάσταση μακροπρόθεσμα».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «μόνο μια πολιτική λύση θα φέρει διαρκή ειρήνη και ασφάλεια σε όλους».

 

 

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανέφερε: «Καλωσορίζω την ανακοίνωση για εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που τερματίζει την 11ήμερη σύγκρουση. Η ευκαιρία για ειρήνη και ασφάλεια για τους πολίτες πρέπει να αξιοποιηθεί».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ