Μαστρογεωργίου: Ψευδές το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία»
Τι απαντά σχετικά με τα επικοινωνιακά προγράμματα φορέων του Δημοσίου
Η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Ιωάννη Μαστρογεωργίου, για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».
O Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Ιωάννης Μαστρογεωργίου, δίνει την απάντησή του σε «ψευδές και παραπλανητικό», όπως το χαρακτηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με τα επικοινωνιακά προγράμματα φορέων του Δημοσίου.
Ο κ. Μαστρογεωργίου σημειώνει ότι «σύμφωνα με το Π.Δ. 261/1997 και την ΠΥΣ 50/22.12.2015 η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης έχει την αρμοδιότητα ελέγχου και έγκρισης των διαφημιστικών και επικοινωνιακών προγραμμάτων των φορέων του δημοσίου τομέα. Ο έλεγχος αυτός διενεργείται από την αρμόδια Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της ΓΓΕΕ και διασφαλίζει ότι οι δημόσιοι φορείς που καταρτίζουν επικοινωνιακά προγράμματα τηρούν την υποχρέωσή τους να κατανέμουν τουλάχιστον το 30% της σχετικής δαπάνης σε περιφερειακά ή τοπικά μέσα (εφημερίδες, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί).
» Το περιεχόμενο και ο σκοπός των εν λόγω επικοινωνιακών προγραμμάτων είναι αρμοδιότητα των φορέων που τα καταρτίζουν, ενώ η χρηματοδότησή τους καλύπτεται αποκλειστικά από τον δικό τους προϋπολογισμό. Πρόκειται δηλαδή για χρήματα των ίδιων των φορέων και όχι για χρήματα που μοιράζει, τάχα, η Κυβέρνηση, όπως παντελώς ανυπόστατα και ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα. Και βέβαια, καμία έγκριση δεν δίνεται «στα μουλωχτά» αφού όλες δημοσιεύονται στη Διαύγεια.
» Καλό θα ήταν η κα. Παναγιώτου που υπογράφει το «ρεπορταζ» να έμπαινε στον κόπο να ζητήσει και τη θέση των αρμοδίων πριν δημοσιεύσει τέτοιες ανακρίβειες. Αλλά φαίνεται πως για κάποιους οι εντυπώσεις είναι υπέρτερες της αλήθειας. Κρίμα».
Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία»:
Η απάντηση της εφημερίδας «Δημοκρατία» στον Γιάννη Μαστρογεωργίου
«Είναι πράγματι εντυπωσιακό, τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει, τα νοσοκομεία της χώρας έχουν καταρρεύσει, λόγω έλλειψης ΜΕΘ και ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, βουλιάζει στην ανέχεια και την αβεβαιότητα, καθώς προσπαθεί να επιβιώσει με πενιχρά επιδόματα, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Γιάννης Μαστρογεωργίου, να μιλάει για δημόσιο χρήμα, λες και πρόκειται για τα λεφτά κάποιου... άλλου κι όχι για τα λεφτά του ελληνικού λαού, τα οποία, επίσης, διαχειρίζεται κάποιος άλλος... κι όχι η κυβέρνηση.
Ο κ. Μαστρογεωργίου, ισχυρίζεται χωρίς αιδώ, πως σε αυτή τη χρονική στιγμή, ήταν απαραίτητο να εγκρίνει η κυβέρνηση επικοινωνιακά προγράμματα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε φορείς με το επιχείρημα πως τα χρήματα αυτά, προέρχονται από τον προϋπολογισμό τους. Δηλαδή, ο προϋπολογισμός τους από που προέρχεται; Δεν είναι κρατικό χρήμα; Τα ποσά που θα δαπανήσει ο κάθε φορέας για επικοινωνία, δεν ελέγχονται και δεν εγκρίνονται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με το άρθρο 4, του Π.Δ. 261/1997 το οποίο ο κ. Μαστρογεωργίου επικαλείται; Επομένως, για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν, η κυβέρνηση ήταν αυτή που θεώρησε λογικό, να δαπανήσει ο Εθνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, για παράδειγμα, 1.463.200 ευρώ, μόνο για επικοινωνία γεγονός που επιβεβαιώνει απόλυτα το δημοσίευμα της “κυριακάτικης δημοκρατίας”. Εκτός εάν ο κ. Μαστρογεωργίου, θέλει να μας πει, πως οι δαπάνες αυτές εγκρίνονται, χωρίς κανένα έλεγχο από την κυβέρνηση και πως ο κάθε φορέας κάνει -κατά το λαϊκό- ό,τι του καπνίσει. Εκτός δηλαδή, κι αν θέλει να μας πει, πως η κυβέρνηση δεν κάνει τη δουλειά της.
Κι επειδή, η διάψευση του κ. Μαστρογεωργίου, αποτελεί συνονθύλευμα ατέρμονων υπεκφυγών και ακατανόητων δικαιολογιών, αντί να καταφεύγει ο ίδιος σε δηλώσεις εντυπωσιασμού και να στεναχωριέται -άσκοπα- για τον τρόπο που ασκούμε το δημοσιογραφικό μας λειτούργημα, θα ήταν προτιμότερο να δώσει μία ουσιαστική απάντηση για τον κάθε Έλληνα πολίτη, στο εξής βασικό ερώτημα: με ποια κριτήρια και για ποιους λόγους, ενέκρινε τη κυβέρνηση αυτά τα ποσά μαμούθ στους συγκεκριμένους φορείς, εν μέσω της πιο σφοδρής κρίσης που έχει γνωρίσει η χώρα μας, στην μεταπολιτευτική ιστορίας της;»
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.