Πολιτικη & Οικονομια

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Ποια η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Αύριο η νέα πληρωμή των δικαιούχων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήματα- Ευρώ
Χρήματα- Ευρώ © Unsplash / Markus Spiske

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Προθεσμία υποβολής αιτήσεων - Αύριο Παρασκευή (7/5) η νέα πληρωμή στους δικαιούχους.

Στις 10 Μαΐου 2021 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7. Μέχρι σήμερα έχουν πιστωθεί ήδη 726,4 εκατ. ευρώ σε 261.943 δικαιούχους και αύριο αναμένεται νέα πληρωμή στους δικαιούχους. 

Οι αιτήσεις συμπληρώνονται μέσω της πλατφόρμας MyBussinessSupport. Μέχρι τις 10 Μαΐου έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους όσοι μέχρι τις 19 Απριλίου αμέλησαν να κάνουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Το ποσό που θα διατεθεί στον έβδομο κύκλο θα είναι ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ το ήμισυ, δηλαδή το 50%, δεν επιστρέφεται στο κράτος. Με τις πληρωμές αυτές συνολικά θα έχουν πέσει στην οικονομία 8,4 δισ. ευρώ μέσω του σχήματος της Επιστρεπτέας προκαταβολής.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα των 330 εκατ. ευρώ για την επανεκκίνηση της εστίασης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους στο www.ependyseis.gr μέχρι τις 31 Ιουλίου, ενώ μέχρι τέλος Μαΐου θα γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις.

Τα συγκεκριμένα χρήματα θα δοθούν ως κεφάλαιο επανεκκίνησης, σε μορφή ενίσχυσης που θα ανέρχεται στο 7% επί του τζίρου του 2019 για την αγορά πρώτων υλών. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν προσκομίσει τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων μέχρι τις 31/12/2021, ενώ το μέγιστο ποσό ενίσχυσης θα μπορεί να φτάσει τις 100.000 και είναι μη επιστρεπτέο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ