Γεωργιάδης: Στόχος να μην υπάρχει το SMS όταν ανοίξει ο τουρισμός
«Το SMS θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί»
Άδωνις Γεωργιάδης: Στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS όταν ανοίξει ο τουρισμός - Τι είπε για την αγορά και την άρση των μέτρων.
«Το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί», όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό.
Αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων που θα κλείνουν στις 11, ο υπουργός εξήγησε ότι «οι πολίτες πρέπει στις 23.00 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής».
Επεσήμανε πως «η αγορά τις πρώτες μέρες κινήθηκε πολύ χαμηλά σε αντίθεση με το σαββατοκύριακο που πήγε καλύτερα γι αυτό και ένα από τα αιτήματα που έγιναν στην επιτροπή είναι να καταργηθεί το click inside αλλά δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό». Ωστόσο, σημείωσε πως «το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί».
Υπογράμμισε πως «όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS αλλά εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς».
Τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη εμβολιασμού και έκανε έκκληση στους πολίτες να προχωρήσουν σε αυτόν. «Μόνη λύση για να γλιτώσουμε καραντίνες και sms είναι το εμβόλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως έχει συγχαρεί τον κ. Φίλη που είπε δημόσια ότι έκανε το εμβόλιο. Ανέφερε πως «σέβεται το ατομικό δικαίωμα όσων αποφάσισαν να μην κάνουν το εμβόλιο αλλά η πράξη αυτή κρίνεται και πρόκειται για απόλυτα κοινωνική ανευθυνότητα. Με την πράξη αυτή θέτεις σε κίνδυνο τους άλλους.. Ηθικά απαράδεκτος όποιος δεν κάνει το εμβόλιο». Ωστόσο, υπογράμμισε πως «ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός».
Ερωτηθείς για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων εξήγησε ότι «έπρεπε να ανοίξουν γιατί από την ώρα που είχε ανοίξει το υπόλοιπο λιανικό εμπόριο όσο ήταν κλειστά τα εμπορικά κέντρα και τα mall δημιουργείτο μεγάλος αθέμιτος ανταγωνισμός εντός του λιανικού εμπορίου. Έπρεπε λοιπόν αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός να λήξει».
Σχετικά με τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά ανέφερε πως, όπως έγινε και πέρυσι, θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο να μπορούν να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μέτρα οικονομικής στήριξης για την εστίαση.
Αναφορικά με τους γάμους και τα βαπτίσεις σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση. «Όσο η πανδημία πέφτει τα μέτρα αίρονται. Όσο κάνουμε εμβόλια θα έχουμε γάμους και βαπτίσεις» όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Να εφαρμοστεί ο νόμος»
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών για οικονομία, μετανάστευση, γεωπολιτική και Ευρώπη
Έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξή της
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.