Κοσμος

Βρετανία: Από τέλος Ιουνίου διακοπές χωρίς καραντίνα στην Ελλάδα

Η χώρα μας αναμένεται να μπει στην «πράσινη λίστα» της βρετανικής κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαντορίνη
Σαντορίνη © UNSPLASH

Από το τέλος του Ιουνίου θα μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς καραντίνα σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία οι Βρετανοί τουρίστες.

Στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας αναμένεται να προστεθεί και η Ελλάδα από το τέλος του Ιουνίου με τους Βρετανούς τουρίστες να μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στη χώρα τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ των «The Times» και «Guardian», οι προορισμοί που ενδέχεται να περιληφθούν στην «πράσινη λίστα» των Βρετανών για ταξίδια από τις 17 Μαΐου περιλαμβάνουν την Πορτογαλία, τη Μάλτα και το Γιβραλτάρ, ενώ κατά την «Telegraph», η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία θα μπορούσαν να προστεθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Να σημειωθεί πως αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας ανακοίνωση από την βρετανική κυβέρνηση αναφορικά με τους ξένους προορισμούς τους οποίους θα μπορούν να επισκεφθούν οι Βρετανοί χωρίς την υποχρέωση 14ήμερης καραντίνας με την επιστροφή  τους.

Κυβερνητική πηγή των Βρετανών υπογράμμισε πως η «πράσινη λίστα» θα ενημερώνεται ανά λίγες εβδομάδες, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους Βρετανούς να κάνουν κανονικά τις διακοπές τους. 

«Είναι μια κυλιόμενη, εξελισσόμενη λίστα που θα ξεκινήσει προσεκτικά αλλά θα μπορούσε να αρχίσει να αλλάζει γρήγορα», ανέφερε και πρόσθεσε: 

«Δεν είναι σαν μια εφάπαξ λίστα που επηρεάζει το σύνολο του καλοκαιριού. Θα ενημερώνεται συνέχεια και θα προστίθενται και άλλες χώρες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ