Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κρίτων Αρσένης λέει ότι «τσιμεντώνουν τα πάντα» στην Ακρόπολη

Όπως και η Ραλλία, ύστερα από επίσκεψή της στην Ακρόπολη με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρίτων Αρσένης
Κρίτων Αρσένης © Twitter/@karsenis

Ο βουλευτής του Μέρα 25, Κρίτων Αρσένης, αναφέρει ότι «μπαίνει» τσιμέντο στην Ακρόπολη για τα υπερκρουαζιερόπλοια στο νέο λιμάνι της Cosco.

Ο βουλευτής του Μέρα 25, Κρίτων Αρσένης σε ανάρτησή του στο Twitter από την Ακρόπολη, κάνει λόγο για «τσιμέντωμα» του Ιερού Βράχου από άκρη σε άκρη και μάλιστα αναφέρει ότι αυτή η διαδικασία θα γίνει για τα υπερκρουαζιερόπλοια στο νέο λιμάνι της Cosco.

Η ανάρτηση του Κρίτωνα Αρσένη

«Αυτή τη στιγμή στην Ακρόπολη. Αυτό που βλέπετε δεν είναι τίποτα. Σχεδιάζουν να τσιμεντώσουν τα πάντα. Την σκάλα προς τα Προπύλαια, τα πάντα γύρω από το Ερέχθειο και από τον Παρθενώνα έως τη σημαία του Γλέζου. Όλα αυτά για τα υπερκρουαζιερόπλοια στο νέο λιμάνι της Cosco».

Ανάλογη ανάρτηση είχε κάνει και η Ραλλία Χρηστίδου πριν μερικές ημέρες, μετά την επίσκεψή της στην Ακρόπολη για να ελέγξει το έργο του αρχαιολόγου, Μανόλη Κορρέ. «Στη σημερινή αυτοψία που κάναμε στην Ακρόπολη με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ είδαμε από κοντά τα τσιμεντένια "έργα" του Υπουργείου και ενημερωθήκαμε από ειδικούς.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι ακριβώς η χρήση του τσιμεντένιου διαδρόμου και γιατί να είναι μόνιμος. Γιατί, δηλαδή να γίνει μια ακαλαίσθητη παρέμβαση στο τοπίο -όχι στο οποιοδήποτε τοπίο αλλά σε εκείνο της Ακρόπολης, ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς- χωρίς διαβούλευση, χωρίς συζήτηση και στοιχειώδη κοινωνική συναίνεση.

Το μνημείο αυτό μας αφορά όλους και όλες, ως πολίτες του κόσμου και ως Ελληνίδες και Έλληνες. Η όψη του χώρου έπρεπε να παραμείνει όσο γίνεται πιο ανέπαφη, πιο ατόφια. Κανείς έως τώρα κυβερνητικός παράγων δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει γιατί ήταν απαραίτητη η λύση του τσιμέντου. Όσο για την αισθητική του εγχειρήματος, δε χρειάζονται επιχειρήματα. Μάτια έχουμε όλοι και βλέπουμε».

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο σπουδαίος αρχιτέκτονας, Μανόλης Κορρές, ο οποίος έχει επιληφθεί του έργου, σε επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, οι νέες διαστρώσεις γίνονται σε αντικατάσταση των έως τώρα διαστρώσεων, οι οποίες είχαν την ίδια σύσταση, δηλαδή κατάλληλη μίξη χαλικιών άμμου και τσιμέντου, με παρόμοιες αποχρώσεις.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ