Πολιτικη & Οικονομια

Εστίαση: Πότε θα ανοίξει - Σύγκρουση κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ

Τι ζητά η Κουμουνδούρου - Τι απαντά η κυβερνητική εκπρόσωπος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλειστή η εστίαση στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Κλειστή η εστίαση στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ανοίξει ελεγχόμενα η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη να τον κατηγορεί για «κορωνοκαπηλεία».

Η εστίαση, το πότε και πώς θα ανοίξει, μετατρέπεται σε νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει το «πιο μακρόχρονο και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης», ζητά να προχωρήσει «σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εγκλωβισμένος στη λογική της κορωνοκαπηλείας, αδυνατεί ή δεν θέλει να συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της μετά από συζήτηση με τους ειδικούς και με βάση τις εισηγήσεις τους».

Και ξεκαθάρισε για την εστίαση: «Η κυβέρνηση ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ειδικούς για το οργανωμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και αναμένει τις εισηγήσεις της Επιτροπής».

ΣΥΡΙΖΑ: Να ανοίξει άμεσα η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει το πιο μακρόχρονο και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης» είχε ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Πρροδευτική Συμμαχία, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει οδηγήσει την κοινωνία στα όριά της και τη χώρα σε ένα τραγικό θέατρο του παραλόγου».

Η αξιωματική αντιπολίτευση επεσήμανε «την κόπωση από την αποτυχημένη στρατηγική που εφαρμόζεται εδώ και έξι μήνες, ενώ το ΕΣΥ παραμένει υπό κατάρρευση και τα κρούσματα εκτός ελέγχου», «τις καθημερινές αντιφάσεις της κυβέρνησης», «τις πολιτικές αποφάσεις τις οποίες στη συνέχεια καλείται να επικυρώσει η Επιτροπή» και «την πλειοδοσία υπουργών στα τηλεπαράθυρα, ερήμην των επιστημόνων, για το ποιος θα ανοίξει περισσότερες δραστηριότητες».

«Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως την αξιοπιστία της και οι πολίτες την υπομονή τους» υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και τόνισε: «Από τη μία συνεχίζει προσχηματικά ένα αποτυχημένο ιδιότυπο lockdown την ώρα που οι πολίτες συνεχίζουν να στοιβάζονται κάθε μέρα στα ΜΜΜ, στους μαζικούς χώρους εργασίας, και από την άλλη προσπαθεί να πείσει πως ο μοναδικός υπαρκτός κίνδυνος για την πανδημία είναι ο συνωστισμός σε πλατείες και δημόσιους χώρους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί πως «η κυβέρνηση οφείλει να δράσει. Να σταματήσει να στοχοποιεί τους πολίτες. Να σταματήσει τον παραλογισμό που οδηγεί τη χώρα στη διάλυση».

Κάλεσε, δε, «επιτέλους τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να προχωρήσει παράλληλα σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα» και ζητεί «να εφαρμοστούν κανόνες ασφάλειας που θα επιτρέψουν το αυτονόητο: την κοινωνική ζωή με όρους σεβασμού και διασφάλισης της υγειονομικής σταθερότητας της χώρας».

Πελώνη κατά ΣΥΡΙΖΑ για εστίαση: Η Κουμουνδούρου έχει εγκλωβιστεί στη λογική της κορωνοκαπηλείας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένος στη λογική της κορονοκαπηλείας, αδυνατεί ή δεν θέλει να συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της μετά από συζήτηση με τους ειδικούς και με βάση τις εισηγήσεις τους» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης.

Και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις παραμέτρους, όπως οφείλει, και λαμβάνει τις αποφάσεις όχι με στόχο να χαϊδεύει αυτιά, αλλά με γνώμονα την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας και την ασφαλή έξοδο από αυτήν. «Η κυβέρνηση ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ειδικούς για το οργανωμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και αναμένει τις εισηγήσεις της Επιτροπής» σημείωσε.

Η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τις αποφάσεις της με βάση το τι θα ήταν πρόσκαιρα αρεστό, αλλά με βάση το τι είναι σωστό για την προστασία της δημόσιας υγείας. «Ούτε αποφασίζει με βάση την αλλοπρόσαλλη λογική του ΣΥΡΙΖΑ που τη μια χαρακτηρίζει τη σχετική συζήτηση παράλογη (όπως δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας στις 31 Μαρτίου), ενώ την άλλη θέτει θέμα ανοίγματος της εστίασης» πρόσθεσε.

Και ξεκαθάρισε: «Επενδύοντας στην κόπωση πολιτών και επαγγελματιών, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα διασωθεί πολιτικά».

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί με σαφήνεια, στέλνοντας ένα μήνυμα τήρησης των μέτρων προστασίας απ' όλους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ