Πολιτικη & Οικονομια

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη στην Ελισάβετ για τον Πρίγκιπα Φίλιππο

«Η συνεισφορά του στον δημόσιο βίο, σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, αλλά και το έργο του με τους νέους θα λείψουν πολύ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © Γραφείο Τύπου / ΝΔ

Συλλυπητήρια δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το θάνατο του Πρίγκιπα Φιλίππου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter στα αγγλικά, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου.

«Εκ μέρους του ελληνικού λαού, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην Αυτής Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα και τη Βασιλική Οικογένεια για τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Μητσοτάκης εξήρε τη συνεισφορά του αποβιώσαντος Πρίγκιπα Φιλίππου στο δημόσιο βίο, και επισήμανε:

«Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα προσέφερε με αφοσίωση τις υπηρεσίες του στο Στέμμα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία επί πολλές δεκαετίες. Η συνεισφορά του στον δημόσιο βίο, σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, αλλά και το έργο του με τους νέους θα λείψουν πολύ».

 

 

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, που αποτέλεσε ηγετική προσωπικότητα στη βρετανική βασιλική οικογένεια για σχεδόν επτά δεκαετίες, απεβίωσε γαλήνια σήμερα το πρωί σε ηλικία 99 ετών όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου, όπως ήταν επίσημα γνωστός, βρισκόταν στο πλάι της συζύγου του κατά τη διάρκεια της 69χρονης βασιλείας της, της πιο μακράς στη βρετανική Ιστορία.

«Με βαθιά θλίψη η Αυτής Μεγαλειότης η Βασίλισσα ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητος πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου», ανέφερε η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

«Η Αυτού Βασιλική Υψηλότης απεβίωσε γαλήνια σήμερα το πρωί στον Πύργο του Ουίνδσορ. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω. Η βασιλική οικογένεια πενθεί την απώλειά του μαζί με ανθρώπους από όλο τον κόσμο».  

Ο Φίλιππος παντρεύτηκε την Ελισάβετ το 1947 διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό της μοναρχίας κατά τη μεταπολεμική περίοδο, ενώ στα ανάκτορα έγινε ένα σημαντικό πρόσωπο στο οποίο μπορούσε να στραφεί η βασίλισσα και να το εμπιστευθεί. 

«Πολύ απλά ήταν η δύναμή μου και το στήριγμά μου όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε η Ελισάβετ σε μια σπάνια προσωπική αναφορά στο Φίλιππο σε ομιλία για την 50η επέτειο του γάμου τους το 1997. 

Ο Φίλιππος πέρασε τέσσερις εβδομάδες στο νοσοκομείο νωρίτερα φέτος νοσηλευόμενος για μια λοίμωξη προκειμένου να μπορέσει να υποβληθεί σε εγχείρηση στην καρδιά, αλλά επέστρεψε στο Ουίνδσορ στις αρχές Μαρτίου. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ