Πολιτικη & Οικονομια

Σύγκρουση Πελώνη - Τσίπρα για λιανεμπόριο: Νέο μέτρο τη Δευτέρα

Για «κυβέρνηση αχρήστων» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Τι απαντά η κυβερνητική εκπρόσωπος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιανεμπόριο - Θεσσαλονίκη: Δεν ανοίγουν τα μαγαζιά τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021
Λιανεμπόριο - Θεσσαλονίκη: Δεν ανοίγουν τα μαγαζιά τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 © EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Στα άκρα η κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για το λιανεμπόριο, με την Αριστοτελία Πελώνη να απαντά στον Αλέξη Τσίπρα.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για το λιανεμπόριο, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη να απαντά με ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το λιανεμπόριο δεν ανοίγει σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει βαρύ. Σε αυτές τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες επικρατεί αναβρασμός στον εμπορικό κόσμο.

Τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη εκπέμπουν SOS, την ώρα που στην Πάτρα έμποροι αποδοκίμασαν τον Στέλιο Πέτσα.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Μητσοτάκης «ηγείται μίας κυβέρνησης αχρήστων» και «έχει μετατρέψει τους επιστήμονες σε ασπίδα, για να τους χρεώνει όλες τις ασυναρτησίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του που στοιχίζουν στη χώρα».

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «για αυτόν τον λόγο και δεν δίνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη δημοσιότητα, όπως τον καλούμε εδώ και έναν χρόνο». Στην ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τονίζει ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να ακολουθεί «ρητορική καφενειακού επιπέδου».

«Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτήν την αξιωματική αντιπολίτευση» προσθέτει.

Αλέξης Τσίπρας: Τι συνέβη σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη με το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Πριν δύο μέρες ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή πανηγύριζε για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας και μας διαβεβαίωνε ότι έχει σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας».

Και συνεχίζει: «Σε 24 ώρες επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σχέδιο, αλλά έχει χάσει απολύτως τον έλεγχο. Αφού προανήγγειλαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου "με σχέδιο" την Παρασκευή, το ακύρωσαν το Σάββατο για τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη. Τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες; Απολύτως τίποτα. Γνώριζαν τον αριθμό των κρουσμάτων, γνώριζαν την επιδημιολογική εικόνα.

» Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει όχι μόνο πως ηγείται μίας κυβέρνησης αχρήστων. Αλλά και ότι έχει μετατρέψει τους επιστήμονες σε ασπίδα, για να τους χρεώνει όλες τις ασυναρτησίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του που στοιχίζουν στη χώρα.

» Για αυτό το λόγο και δεν δίνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη δημοσιότητα, όπως τον καλούμε εδώ και έναν χρόνο. Η οργή του κόσμου, των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα αθρόων απολύσεων, των καταστηματαρχών που παρά τα σωρευμένα χρέη ξόδεψαν από το υστέρημά τους για να προετοιμάσουν το άνοιγμα των μαγαζιών τους, είναι εύλογη».

«Το ελάχιστο που έχει να κάνει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα πια, είναι να τους αποζημιώσει για τα δικά της εγκληματικά λάθη» καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Πριν δύο μέρες ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή πανηγύριζε για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας και μας διαβεβαίωνε ότι...

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Κυριακή, 4 Απριλίου 2021

 

Αριστοτελία Πελώνη προς Τσίπρα για λιανεμπόριο: Εισήγηση των ειδικών να μην ανοίξουν τα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

«Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Και προσθέτει: «Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα».

«Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει» ξεκαθαρίζει, υπογραμμίζοντας: «Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων; Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;».

Λιανεμπόριο: Νέα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που δεν ανοίγουν τον Απρίλιο - Τι είπε η Πελώνη

«Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται. Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές τον μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή» καταλήγει στην ανακοίνωση - απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα η Αριστοτελία Πελώνη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ