- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η «Εντεκάτη ώρα» στο Ωδείο
Μια συζήτηση, δείγμα πολιτικού διαλόγου στην απέναντι όχθη του λαϊκισμού
Τι έγινε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου «Ενδεκάτη ώρα» (εκδ. ATHENS VOICE Books).
Σώτη Τριανταφύλλου, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Αρίστος Δοξιάδης. Συντονιστής ο Δημήτρης Φύσσας. 4 συγγραφείς σε ένα πάνελ, αλλά 4 συγγραφείς ιδιαίτερα πολιτικοποιημένοι, προεξοφλούν μια βραδιά γεμάτη νέες ιδέες και διαξιφισμούς. Όσοι βρέθηκαν εκείνο το βράδυ στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου («Ενδεκάτη ώρα», εκδ. ATHENS VOICE Books) στο Ωδείο Αθηνών στα πλαίσια της 37ης Γιορτής Βιβλίου, απόλαυσαν μια συζήτηση έντονη, καθόλου «πολιτικά ορθή», γεμάτη προβληματισμό για τα περισσότερα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική και τη δυτική κοινωνία.
Aυτή η συζήτηση ήταν ένα δείγμα πολιτικού διαλόγου στην απέναντι όχθη του λαϊκισμού. Οι ομιλητές συμφωνούσαν και συμφωνούσαν ότι διαφωνούν, προσφέροντας ο ένας στον άλλον ερεθίσματα για να ξεδιπλώσουν ακόμα περισσότερο τη σκέψη της. Αυτό που έμεινε στο τέλος στο ακροατήριο ήταν μια αίσθηση καθαρής απόλαυσης, να παρακολουθείς κάποια ανοιχτά μυαλά να σκέφτονται φωναχτά χωρίς ταμπού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, και κάποιοι από αυτούς πήραν το λόγο, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το Ποτάμι Δημήτρης Κουρέτας και Κωνσταντίνος Πατέστος, ο αρχηγός του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, ο καθηγητής Πλάτων Τήνιος, ο διευθυντής του Pepper Γιώργος Μουχταρίδης, ο εκδότης του BookPress Κώστας Κατσουλάρης, η συγγραφέας Ζέφη Κόλια και άλλοι από το χώρο των media και της λογοτεχνίας.
Σε αυτόν τον δεύτερο τόμο, που ακολουθεί τη «Φοβερή τροπή των πραγμάτων» (2012), η Σώτη Τριανταφύλλου, πάντα καίρια, διορατική και διεισδυτική, ανατέμνει την ελληνική κοινωνία και την πολιτική αναλύοντας τα αίτια της κρίσης. Τι μας συνέβη; Τι θα μπορούσε να μας συμβεί; Τι πρέπει να κάνουμε; Εδώ λοιπόν υπάρχουν σκέψεις, επισημάνσεις και προτάσεις· κυρίως υπάρχουν όσα δεν ειπώθηκαν για πολύ-πολύ καιρό κι όσα αποτελούν ακόμα ταμπού των ιδεολογιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Πολιτική αντιπαράθεση και σκάνδαλα στο εσωτερικό, την ώρα που η χώρα ενισχύει τη γεωπολιτική και οικονομική της θέση στο εξωτερικό
Ποια ποσά κερδίζουν οι τυχεροί;
«Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού - Προτεραιότητα η νέα γενιά» - Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.