Βουλή: Νέες, ακραία διχαστικές δηλώσεις Πολάκη
Στη συζήτηση στη Βουλή για σύσταση προανακριτικής κατά του Νίκου Παππά - «Είστε η παράταξη των δοσίλογων και των μαυραγοριτών»
Άγρια κόντρα Πολάκη – Πλεύρη στη Βουλή - Βαριές εκφράσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΔ περί «δοσίλογων» και «μαυραγοριτών»
Σε υψηλούς τόνους και με έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζεται η συζήτηση για τη λήψη απόφασης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, για τα αδικήματα της δωροληψίας και παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015 - 2016.
Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «είναι η παράταξη των δοσίλογων και των μαυραγοριτών». Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Θανάση Πλεύρη, τονίζοντας ότι ο αρχηγός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένα να ξεκαθαρίσουν αν ταυτίζονται με τις ύβρεις του κ. Πολάκη, ο οποίος, όπως είπε, «στο παραμύθι του Αίσωπου ο χοίρος και το λιοντάρι, είδε τον εαυτό του ως χοίρο μέσα στις λάσπες και όχι ως λέοντα».
«Εμείς ούτε ύβρεις ούτε απειλές δεχόμαστε. Εσείς είστε η παράταξη που έβλαψε περισσότερο τον τόπο και τη δημοκρατία στα 4 χρόνια της άθλιας διακυβέρνησής σας», αντέτεινε ο κ. Πλεύρης.
«Γουρούνια είναι αυτοί που συμμετείχαν στα νιάτα τους σε πορείες της Χρυσής Αυγής και τώρα το παίζουν δημοκράτες», αντέδρασε ο κ. Πολάκης.
Στο σημείο αυτό ο προεδρεύων του Σώματος, Χαράλαμπος Αθανασίου, παρενέβη και κάλεσε τον κ. Πολάκη να ζητήσει να διαγραφούν οι χαρακτηρισμοί κατά της ΝΔ. Ωστόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε και αποχώρησε από την αίθουσα. «Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Πολάκης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αλήθειες και φεύγει», σχολίασε ο κ. Αθανασίου.
«Η ΝΔ ήταν αυτή που άμβλυνε τις συνέπειες του εμφυλίου πολέμου και πήρε τις σωστές αποφάσεις, έβαλε τη χώρα στην ΕΕ και διατήρησε ανέπαφες τις αρχές του Διαφωτισμού. Τα ηγετικά στελέχη της πολέμησαν για το κράτος δικαίου και σήμερα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο τις κρίσεις. Πρέπει ο κ. Πολάκης και όσοι ταυτίζεστε με αυτόν να είστε προσεκτικοί όταν μιλάτε για αυτή την παράταξη», υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου και ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι επίμαχες λέξεις.
«Αυτή η παράταξη είναι που μετά τον εμφύλιο σπαραγμό έθεσε τις βάσεις για τη δημοκρατία που έχουμε σήμερα. Περιμένουμε να πάρουν την ευθύνη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να μας απαντήσουν αν ταυτίζονται με τον κ. Πολάκη», αντέδρασε και ο κ. Πλεύρης.
Νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης, απέρριψε τους ισχυρισμούς του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου, περί αναξιόπιστων μαρτύρων και αβάσιμες κατηγορίες, τονίζοντας ότι το κόμμα της «αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε πανικό γιατί διαβλέπει ότι θα αποδοθούν ευθύνες σε υπουργό του».
«Ξεχνά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο διαγωνισμός ακυρώθηκε ως αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. Τι προτείνετε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Να κουκουλώσουμε το σκάνδαλο; Όχι δεν θα το κάνουμε. Οφείλουμε να ερευνήσουμε και να εξετάσουμε τα στοιχεία», τόνισε ο κ. Κελέτσης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τις επόμενες μέρες η απάντηση στα αιτήματα»
To δηκτικό της σχόλιο για την έλλειψη υποστήριξης στους διαδηλωτές του Ιράν
Η πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε στην Εξεταστική για ελέγχους και πιθανές ευθύνες
Οι οικονομολόγοι προκρίνουν γενικές μειώσεις φόρων αντί στοχευμένων παρεμβάσεων
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
«Το πεδίο είναι ανοιχτό για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση»
Αλληλοκατηγορίες, βαρείς χαρακτηρισμοί και αναφορές για ψυχιατρικές εξετάσεις μετά τις δημόσιες δηλώσεις
Μετατίθεται για μετά τον Φεβρουάριο η έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών της ΝΔ
Ανοδικά για τρίτο μήνα ο ΔΤΚ, με ισχυρές ανατιμήσεις σε τρόφιμα, εστίαση και στέγη
Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες μετά την ακροαματική διαδικασία
Υπερδιπλάσιο προβάδισμα ΝΔ, κυριαρχία Μητσοτάκη – Διψήφια ποσοστά για τα υποθετικά κόμματα Καρυστιανού και Τσίπρα
«Να εφαρμοστεί ο νόμος»
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών για οικονομία, μετανάστευση, γεωπολιτική και Ευρώπη
Έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξή της
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.