«Επιστρεπτέα 6» - Σταϊκούρας: Μεγάλες πληρωμές Τρίτη και Τετάρτη
«Μεγάλη προσοχή στη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων»
Χρήστος Σταϊκούρας: Τρίτη και Τετάρτη μεγάλες πληρωμές από την «επιστρεπτέα προκαταβολή 6».
Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα γίνουν μεγάλες πληρωμές από την «επιστρεπτέα προκαταβολή 6» και «η αποπληρωμή της 6ης επιστρεπτέας ολοκληρώνεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Ωστόσο, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι μόνον οι χθεσινές ανακοινώσεις για την παράταση του αυστηρού lockdown για μια εβδομάδα έχουν κόστος 725 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 325 αφορούν στο λιανεμπόριο. Και σημείωσε ότι, για τον συγκεκριμένο λόγο χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων.
Ανέφερε ότι πέρυσι το κράτος κατέβαλε 24 δισ. ευρώ για να στηρίξει την οικονομία και το 2021 θα δοθούν 11,6 δισ. ευρώ, τα οποία είναι υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και «προφανώς δεν είναι χάντρες». Υπογράμμισε, όμως, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν καλυφθεί όλες οι ζημίες, διότι όσο διευρύνεται η αυστηρή απαγόρευση κανένα υπουργείο Οικονομικών δεν θα μπορέσει να καλύψει όλες τις ζημίες. Μάλιστα, είπε πως μόνο τον Μάρτιο είναι σε αναστολή 100 χιλιάδες εργαζόμενοι. Τόνισε ότι η χώρα διαθέτει περίπου 32 δισ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, αλλά μπορούν να διατεθούν περίπου τα δέκα.
Τα κουπόνια για την επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων
Σχετικά με τα κουπόνια για την επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι στόχος είναι να έχουν καταβληθεί έως τον Μάιο τα κονδύλια για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, τα οποία, όπως σημείωσε, θα καταβληθούν με τρόπο κοινωνικά δίκαιο. Είπε, επίσης, πως τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι ανά μήνα από τον Μάιο και μετά.
Ερωτηθείς για το εάν μπορούν να αυξηθούν σε 8 οι δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, χαρακτήρισε πολύ πρόωση τη σχετική συζήτηση, λέγοντας παράλληλα ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς για τις δόσεις δεν είναι ποτέ εύκολες.
Τέλος, έκανε αναφορά στην κοινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, με την οποία μετατίθεται για την 1η Ιουλίου η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων- myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτήν την ημερομηνία και έπειτα. Αντίστοιχα, τα παραστατικά που εκδίδουν οι επιχειρήσεις κατά το α' εξάμηνο του 2021, θα πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα myDATA έως την 31η Οκτωβρίου εφέτος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.