Πολιτικη & Οικονομια

Ο νέος χάρτης της Αιγύπτου μετά τη συνάντηση Δένδια και Σούκρι

«Οι ελληνο-αιγυπτιακές σχέσεις είναι εγκάρδιες και στενότατες», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δένδιας ΥΠΕΞ
© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ελλάδα και Αίγυπτος συμφώνησαν την τροποποίηση του οικοπέδου W18 μετά τη συνάντηση των Νίκου Δένδια και Σαμέ Σούκρι.

Την τροποποίηση του οικοπέδου W18 συμφώνησαν Ελλάδα και Αίγυπτος μετά την συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του, Σαμέ Σόυκρι.

Το επίμαχο οικόπεδο σταματά, πλέον, στο ύψος του 28ου μεσημβρινού, στο όριο, δηλαδή, των οριοθετημένων υφαλοκρηπίδων Ελλάδας και Αιγύπτου.

egyptos.jpg

Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Δένδιας μετέβη στο Κάιρο μαζί με συνοδεία εμπειρογνωμόνων, κάνοντας έτσι δυνατή την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Κατόπιν των συζητήσεων, ο Νίκος Δένδιας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την έκβαση της συνάντησης και την εύρεση κοινής γραμμής πλεύσης με την αιγυπτιακή πλευρά.

«Είχα και τη χαρά πριν έρθω σήμερα στη Λάρνακα να συναντηθώ με τον ομόλογό μου κ.Shameh Shoukry στο Κάιρο και να συζητήσουμε για τις ελληνο-αιγυπτιακές σχέσεις, σχέσεις εγκάρδιες, στενότατες, σχέσεις οι οποίες βασίζονται και στην στενή προσωπική σχέση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Al Sisi. Θα ήθελα να πω επίσης ότι το θέμα που δημιουργήθηκε από μία πρόσφατη προκήρυξη οικοπέδων από την αιγυπτιακή πλευρά στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα καθαρά τεχνικό θέμα που αφορά την Αιγυπτιακή πλευρά. Η ελληνική πλευρά το θεωρεί επί τη βάσει των αναρτήσεων της αιγυπτιακής πλευράς, ένα θέμα το οποίο κατ’ ουσίαν έχει επιλυθεί».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ