Πολιτικη & Οικονομια

Σκυλακάκης: Κάθε εβδομάδα lockdown κοστίζει περίπου 200 εκ. ευρώ

«Η κρίση της πανδημίας κόστισε μέχρι τέλη του 2020 περί τα 20 δισ. ευρώ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lockdown στην Αθήνα
Lockdown στην Αθήνα © EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Η εκτίμηση για το δημοσιονομικό κόστος κάθε εβδομάδας αυστηρού lockdown και τα νέα μέτρα ενίσχυσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης,
δήλωσε ότι κάθε εβδομάδα αυστηρού lockdown κοστίζει στην οικονομία περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι το βαρύ δημοσιονομικό κόστος από την αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας λόγω των περιοριστικών μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας του κορωνοϊού, έρχεται να προστεθεί ήδη στο βαρύ φορτίο, που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. 

Σκυλακάκης: Νέα μέτρα στήριξης για περιπτώσεις με μείωση τζίρου

«Τα επόμενα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων θα στοχεύουν περισσότερο στις περιπτώσεις που υπάρχει σημαντικότερη μείωση τζίρου. Θα ενισχύσουμε οικονομικά όπου υπάρχει μεγαλύτερο πλήγμα από τη διάρκεια τις κρίσης από τη πανδημία του κορωνοϊού», είπε εχθές ο κ. Σκυλακάκης και διαβεβαίωσε ότι θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα στήριξης, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει μετά τις 16 Μαρτίου.

«Η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού διήρκεσε πολύ. Μέχρι τέλη του 2020 μάς κόστισε 20 δισ. ευρώ και συνεχίζει, δυστυχώς, να μας κοστίζει όσο παρατείνεται το lockdown. Δική μας πεποίθηση είναι ότι με το άνοιγμα, μετά τις 16 Μαρτίου, του λιανεμπορίου, θα μπορέσει να ανακάμψει η κατανάλωση και τότε θα δούμε ποια πρόσθετα μέτρα θα πάρουμε για να κρατήσουμε βιώσιμες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 100,3 FM

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ