- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
To σατιρικό σκετς του Νίκου Ξυδάκη για την υποκριτική ευαισθησία
Τα μαρτύρια των σκεπασμένων από τη «λευκή νεκρική σινδόνη» μεταναστών στη Μυτιλήνη που δεν είναι χιονισμένη
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει τα όσα είπε ο Νίκος Ξυδάκης για τους πρόσφυγες που «υποφέρουν από το χιόνι» στη Μυτιλήνη ενώ δεν έχει χιονίσει στο νησί
Μπορεί να μην έχω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια στον σύντροφο Ξυδάκη (κάπως νιώθω για όσους αισθάνονται τόσο άνετοι ώστε ν’ ανάβουν τα πουράκια τους σε χώρους που απαγορεύεται ή για όσους λίγο πριν η κυβέρνησή τους επιβάλει κάπιταλ κοντρόλς τρέχουν στο ATM της Βουλής), αλλά οφείλω να υποκλιθώ στο τεράστιο ταλέντο του στη σάτιρα το οποίο ξεδίπλωσε σε ένα μικρό σκετσάκι στη ραδιοφωνική εκπομπή που κάνει στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί ο ίδιος να μην είχε τέτοια πρόθεση, αλλά το ταλέντο και το ένστικτο που δεν ενδιαφέρονται για προθέσεις τον οδήγησαν να δημιουργήσει τα πιο σπαρταριστά δευτερόλεπτα σάτιρας για την υποκριτική ευαισθησία των συντηρητικών εκείνων συμπολιτών που αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί.
Ο μεγαλοφυής κατά λάθος σατιρικός ξεκινάει το σκετσάκι του με έναν σπαραξικάρδιο μονόλογο για τις μωρομάνες και τους άλλους πρόσφυγες που υποφέρουν στο σκεπασμένο από χιόνι Καρά Τεπέ. Αφού ξεδιπλώσει όλη την γκάμα της ευαισθησίας και της ανησυχίας του για την τύχη των προσφύγων στο χιονισμένο κέντρο, βγάζει στο τηλέφωνο τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Λέσβου, προκειμένου εκείνος, ως κάτοικος του νησιού, να περιγράψει τα μαρτύρια των σκεπασμένων από τη «λευκή νεκρική σινδόνη» μεταναστών. Και το πρώτο πράγμα που ακούει είναι η φράση «ευτυχώς η Μυτιλήνη δεν είναι χιονισμένη».
Προφανώς είναι άσχημο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να διακωμωδεί έτσι ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών που ζουν στις δομές (άλλωστε το πόσο νοιάζονται για τους μετανάστες και τη διαβίωση τους το είδαμε τα χρόνια της Πρώτης Φοράς Αριστεράς). Όμως είναι κάτι που μπορούμε να του συγχωρήσουμε μπροστά σε αυτή τη μεγαλειώδη σατιρική δημιουργία στην οποία έβαλα, με σεβασμό στον δημιουργό, το λιθαράκι μου προσθέτοντας λίγη μουσική.
Απολαύστε υπεύθυνα τον σπουδαίο σατιρικό, τον σύντροφο Ξυδάκη και μπράβο του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.