- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Τείχος» εμβολίου-Καλύτερα τον Απρίλιο
«Πολλοί επενδυτές κοιτάζουν την Ελλάδα τώρα»
Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg: Από τον Απρίλιο η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα θα είναι καλύτερη.
Από τον Απρίλιο η κατάσταση με την πανδημία στην Ελλάδα θα είναι καλύτερη, εκτίμησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Bloomberg. Στη συνέντευξη ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι καθώς χτίζεται το «τείχος» εμβολιασμού, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, και καθώς αλλάζουν τα εποχικά δεδομένα, από τον Απρίλιο η κατάσταση με την πανδημία στην χώρα μας θα είναι καλύτερη.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα από άλλες χώρες στο χειρισμό της πανδημίας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ένα καλύτερο καλοκαίρι από πλευράς τουρισμού, καθώς πέρυσι, όπως είπε, δεν είχαμε τόσα εργαλεία στα χέρια μας, όπως τα εμβόλια και τα τεστ.
Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται η Κομισιόν για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων κατά της Covid, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα ως μεσαία χώρα ωφελήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εμβολίων, ενώ η Ευρώπη έχει πάρει ένα μάθημα από τα λάθη που έγιναν.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την πρότασή του για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία θα απλοποιήσουν αρκετά το ταξίδι όσων είναι εμβολιασμένοι, και εξέφρασε την ελπίδα κάποια στιγμή και στην ΕΕ να υπάρξει συμφωνία σε κάποια μορφή τέτοιων πιστοποιητικών. «Πολλά κράτη-μέλη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να εξετάσουν αυτήν την ιδέα, ιδίως για τις καλοκαιρινές διακοπές», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
«Ελπίζουμε να γυρίσουμε στην κανονικότητα το συντομότερο»
Ως προς τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι «δεν είχαμε ένα πρώτο τρίμηνο τόσο καλό όσο περιμέναμε, ωστόσο δεν έχουμε δει άνοδο της ανεργίας και ελπίζουμε να γυρίσουμε στην κανονικότητα το συντομότερο».
Η Αθήνα σκοπεύει ακόμα να προχωρήσει στην πρόωρη αποπληρωμή δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ύψους 3,3 δισ. ευρώ, καθώς είναι σημαντικό για τις αγορές να υπάρχει μία σταθερότητα. «Πολλοί επενδυτές κοιτάζουν την Ελλάδα τώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας την πρόοδο που έκανε η χώρα σε τομείς όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός εν μέσω της πανδημίας.
Χρονιά εντάσεων το 2020
Επιπλέον, μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, παραδέχθηκε ότι το 2020 ήταν μία χρονιά με πολλές εντάσεις, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το 2021 θα είναι καλύτερο.
Η Αθήνα έχει καταστήσει σαφές πως ό,τι συμβαίνει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφορά και την Ε.Ε., τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η Αθήνα θα ενισχύσει τις συμμαχίες της με τις χώρες που σέβονται τη διεθνή νομοθεσία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
50.000 Εβραίοι συμπολίτες μας στοιβάχτηκαν σε βαγόνια τρένων και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα εξόντωσης
Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου
«Την ιστορία την γράφουν όσοι παίρνουν ξεκάθαρη θέση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας
Ισχυρή και ανθεκτική η ελληνική οικονομία με ανάπτυξη κοντά στο 2%, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup
Όσοι λάβουν τέτοιο μήνυμα καλούνται να το διαγράψουν
Η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού σε επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πιθανή εμπλοκή κρατικών παραγόντων στις υποκλοπές
Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την διαγραφή Κωνσταντινόπουλου
Η μαθηματική αλληλουχία της σκέψης που επιχειρεί να εξηγήσει το βαθύ περίλυπο ύφος του την ώρα που περπατά στο Σύνταγμα με το πορτρέτο του Χαμενεΐ.
Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια
Ποιοι δικαιούνται ρύθμιση για πληρωμή έως 48 δόσεις
«Η παράδοση της έδρας από τον Κωνσταντινόπουλο είναι ένα δείγμα πολιτικής αξιοπρέπειας»
Η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην έκτη εκδήλωση του κύκλου της σειράς «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα»
Ο Νικήτας Κακλαμάνης στέλνει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην Επιτροπή Δεοντολογίας
«Είναι σκληρά μέτρα, αλλά δίκαια», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Οι κερδισμένοι και οι χαμένου του νέου τρόπου υπολογισμού του τελικού ποσού
Τι αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη για τους λόγους διαγραφής
Με αναδρομική ισχύ το μέτρο στήριξης, ενδεικτικά παραδείγματα
Μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ
Η περιοχή αποκτά κεντρική πλατεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.