- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τη Δευτέρα η παρουσίαση των οικονομικών μέτρων στήριξης
Τι είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της οικονομίας - «Στα 2,4 δισ. το μήνα το κόστος του lockdown στην πραγματική οικονομία»
Τη Δευτέρα θα γίνει η αναλυτική παρουσίαση των μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσδιορίζοντας, παράλληλα, σε 2,4 δισ. μηνιαίως το κόστος για την πραγματική οικονομία από την επιβολή των διαδοχικών περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.
Όπως ανέφερε (μιλώντας στην ΕΡΤ1), τα διαδοχικά περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, έχουν σημαντικό κόστος και στην πραγματική οικονομία, για την οποία εκτίμησε ότι η συνολική μείωση του τζίρου ανέρχεται σε 2,54 δισ. ευρώ, αλλά και στα δημόσια οικονομικά. Είπε συγκεκριμένα, πως το κόστος από την απώλεια φόρων αλλά και τη λήψη νέων μέτρων στήριξης αυξήθηκε από τα 500 εκατ. ευρώ, που υπολογίζονταν με τους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ μία εβδομάδα νωρίτερα, στα 700 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση μετά και τις χθεσινές αποφάσεις. Και επανέλαβε πως δεν είναι ακόμη εφικτό να υπολογιστεί το ύψος στο οποίο θα φτάσει το κόστος από τα μέτρα στήριξης, καθώς δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ασφάλεια ο χρόνος και η ένταση της υγειονομικής κρίσης.
Επέκταση και εμπλουτισμός των μέτρων στήριξης το επόμενο διάστημα
Ωστόσο, προανήγγειλε συνέχιση και ενίσχυση του μέτρου της «επιστρεπτέας προκαταβολής» («θα έρθουμε να προσθέσουμε και να ενισχύσουμε επιτρεπτές προκαταβολές» δήλωσε χαρακτηριστικά), ενώ άφησε ανοικτό το θέμα νέων ρυθμίσεων οφειλών, λέγοντας ότι αυτό θα συζητηθεί μόλις σταματήσουν οι αναστολές φορολογικών και δανεικών υποχρεώσεων τον Απρίλιο. Έκανε δε λόγο για επέκταση και εμπλουτισμό των μέτρων στήριξης το επόμενο διάστημα, προσθέτοντας, πάντως, ότι οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι.
Σχετικά με το μέτρο επιδότησης των παγίων δαπανών των επιχειρήσεων, ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τους επαγγελματικούς φορείς για να υπάρξει σύμπνοια για τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων. Και υπενθύμισε πως το μέτρο αφορά στην κάλυψη πάγιων δαπανών για την περίοδο από τον Μάρτιο 2020 και μετά, με την προϋπόθεση της πτώσης του τζίρου κατά 30% σε σχέση με το 2019. Το υπουργείο Οικονομικών, κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας, βρίσκεται σε τεχνικές διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο μέτρο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.