- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πέτσας: Παράταση lockdown έως 7 Ιανουαρίου - Σε ποιους τομείς
«Αργή η πτώση του επιδημιολογικού φορτίου» είπε ο Στέλιος Πέτσας
Κορωνοϊός- Lockdown: Ποιοι τομείς παραμένουν κλειστοί έως τις 7 Ιανουαρίου - Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό
Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ποιες επιχειρήσεις και δραστηριότητες δεν θα ανοίξουν σίγουρα πριν τις αρχές του 2021.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό πως έως τις 7 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν σχολεία, εστίαση, σινεμά, θέατρα, κέντρα διασκέδασης, χιονοδρομικά κέντρα, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες (πέρα από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα που ήδη έχει εγκριθεί η συνέχιση τους).
Για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο αναμένονται νεότερες ανακοινώσεις έως το τέλος της εβδομάδας.
Ο κ.Πέτσας, σημείωσε ότι «υπάρχει σχετική σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση της διασποράς, αλλά δεν είναι η αναμενόμενη. Σ' αυτό το δεύτερο lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά 21%. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αυξάνεται ο αριθμός των κενών κλινών covid. Στα 1.600 τα μέσα ημερήσια κρούσματα την τελευταία εβδομάδα. Ο δείκτης εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί. Με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων, ωστόσο, υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας».
Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «με αυτά τα δεδομένα η επάνοδος πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια. Ανακοινώνουμε τους τομείς που δεν θα ανοίξουν: Παραμένουν κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, αθλητισμός εκτός των εξαιρέσεων, χιονοδρομικά κέντρα έως τις 7 Ιανουαρίου. Εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό και κυκλοφορία τη νύχτα. Όσοι επιστρέφουν θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ έως 72 ωρών και θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών εφόσον μπαίνουν στη χώρα από τις 7 Ιανουαρίου. Ειδικά για εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο θα γίνουν νέες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. Παράλληλα, για τις εκκλησίες θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τις επόμενες ημέρες».
Δείτε τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου:
Τι είπε ο Mητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο για πανδημία και lockdown
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε σήμερα κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου στις ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αλλά και στους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί το επόμενο διάστημα.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ανακοινώσει ποιες δραστηριότητες δεν θα ανοίξουν «μετά βεβαιότητας» έως τις αρχές Ιανουαρίου.
«Νομίζω ότι έχουμε πει πολλές φορές ότι παρά το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ως προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγουμε την αναζωπύρωση της επιδημίας και να δώσουμε μία ανάσα στα νοσοκομεία μας και στους μαχητές της πρώτης γραμμής. Για να φτάσουμε με προσοχή και με ασφάλεια στον οργανωμένο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, ο οποίος και θα ξεκινήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- από τις αρχές Ιανουαρίου», σημείωσε ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.