Πολιτικη & Οικονομια

Οι βουλευτές-ιατροί που ρίχνονται στον αγώνα κατά του κορωνοϊού

Ζητούν να πάρουν θέσεις στα νοσοκομεία της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Βουλή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης
Η Βουλή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης © Eurokinissi/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οι βουλευτές - ιατροί που θέτουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα κατά του κορωνοϊού - Ποιοι είναι και τι δηλώνουν

Τις ιατρικές τους ποδιές ετοιμάζονται να φορέσουν βουλευτές - ιατροί του ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού σε νοσοκομεία της χώρας. Μετά την άδεια που ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης και οι βουλευτές της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, Βασίλης Γιογιόκας, Νεοκλής Κρητικός, Κωνσταντίνος Μπλούχος και η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου, ετοιμάζονται να συνδράμουν. 

Κέλλας: Σε αυτόν τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς

Ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, ως ιατρός-αναισθησιολόγος αναμένεται να φορέσει την ιατρική του ποδιά και να ριχτεί στη μάχη. Ο βουλευτής είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό την περασμένη Άνοιξη και είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. «Την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή, χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, συνάδελφοι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους και τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Συστήματος Υγείας. Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Υπέρτατη αξία η ανθρώπινη ζωή», είπε σε δήλωσή του ο Χρήστος Κέλλας. 

 

Όλοι για έναν και ένας για όλους. #Μαζί_συνεχίζουμε

Δημοσιεύτηκε από Χρήστος Κέλλας στις Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

 

Μπλούχος: Έκανα το αυτονόητο

Ο βουλευτής της ΝΔ στη Δράμα, Κωνσταντίνος Μπλούχος είναι χειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και εκεί αναμένεται να υπηρετήσει για να δώσει μαζί τους συναδέλφους του τη μάχη κατά του κορωνοϊού. 

«Έκανα κάτι, που θεωρώ αυτονόητο, υπηρέτησα αυτό το σύστημα Υγείας, και αυτό το λαό. Στις τοπικές κοινωνίες οι άνθρωποι δεν είναι απλά νούμερα, είναι γνωστοί, είναι φίλοι, έχουν πρόσωπο. Είναι χρέος μας να υπηρετούμε το ανθρώπινο πρόσωπο! Είναι το ίδιο, όσο αυτονόητο και καθαρό  πρέπει να είναι το μήνυμα “μένουμε σπίτι – ασφαλείς”. Όλοι πρέπει πλέον να αντιληφθούμε την κρισιμότητα και όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι πρώτα από όλα πρέπει να νικήσουμε μας φόβους μας! Και για να νικήσουμε τους φόβους μας πρέπει να ταπεινωθούμε! Και επειδή δεν μπορούν να είναι ανεξάντλητες οι δυνάμεις  του ΕΣΥ, και παρά την γενναία μας ενίσχυση και παρά την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ευελιξία που επιδεικνύει το υπουργείο, είναι ξεκάθαρο ό,τι και να γίνει κάποιες συνθήκες λόγω του μεγέθους του φαινομένου φαίνεται να μας ξεπερνούν. Για αυτό τώρα χρειάζεται αυτό και μόνο, συστράτευση των δυνάμεων χωρίς υπερβολές δεν είναι θέμα επιλογών, δεν είναι θέμα εναλλακτικών δρόμων. Μονόδρομος η νίκη μας,  γιατί θα είναι νίκη της ζωής! Ένα λοιπόν ενιαίο αρραγές μέτωπο», ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής. 

Γιογιόκας: Την ώρα της πιο μεγάλης μάχης, μάς χρειάζονται περισσότερο παρά ποτέ

Την ίδια ώρα και ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ και καρδιολόγος, Βασίλης Γιόγιακας, θέτει εαυτόν στον αγώνα που δίνεται στα νοσοκομεία της χώρας. «Ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και τίθεμαι ως καρδιολόγος στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της 6ης Υ. ΠΕ. εθελοντικά και χωρίς αποζημίωση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη στήριξη των ασθενών και των επαγγελματιών του Ε.Σ.Υ., που έχουν υπερβάλει εαυτούς. Τώρα, την ώρα της πιο μεγάλης μάχης που δοκιμάζει τις αντοχές τους στα όρια, μάς χρειάζονται περισσότερο παρά ποτε!», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας.

 

 

Κρητικός: Τίθεμαι στις υπηρεσίες του ΕΣΥ

Ένας ακόμη βουλευτής της ΝΔ, ο Νεοκλής Κρητικός, ως χειρούργος θώρακος θέτει εαυτόν στη διάθεση του ΕΣΥ, καθώς με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής που κοινοποιείται στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον διοικητή της 6ης υπέρ Ιωάννη Καρβέλη δηλώνει ότι ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των συναδέλφων του ιατρών- βουλευτών να συμβάλλουν στη μάχη που δίνει το υγειονομικό προσωπικό ενάντια στον κορωνοϊό.

«Δια της παρούσης και παρακινούμενος από τη χθεσινή δημόσια γνωστοποίηση συναδέλφων μου βουλευτών, σας γνωστοποιώ κι εγώ με τη σειρά μου ότι τίθεμαι στις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως άλλωστε το ίδιο είχα πράξει και στο πρώτο κύμα της πανδημίας και επίσης έχω πράξει και τώρα σε συνεργασία με την Κεντρική Κλινική Αθηνών, της οποίας το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Έθνους για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης», δήλωσε. 

Λαμπρούλης: Η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους μου

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, όντας πνευμονολόγος, έκανε την αρχή. Έστειλε εχθές επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να τον απαλλάξει προσωρινά από τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου της Βουλής για να μπορέσει να συνδράμει με τις δικές του δυνάμεις στον αγώνα που δίνεται. 

«Ως Βουλευτής του ΚΚΕ γνωρίζω άμεσα τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσο πανελλαδικά όσο και στην περιοχή της Λάρισας, από την οποία προέρχομαι και εργαζόμουν ως γιατρός – Πνευμονολόγος πριν την εκλογή μου. Αφουγκράζομαι την καθημερινή αγωνία των συναδέλφων γιατρών, που στα όρια των αντοχών τους προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην ανάγκη περίθαλψης των ασθενών, την αγωνία των οικογενειών για τους ανθρώπους τους, που νοσούν και αντιμετωπίζουν τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε απλές κλίνες νοσηλείας και σε κλίνες ΜΕΘ», σχολίασε ο κ. Λαμπρούλης και προσέθεσε: «Όμως αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω και κάτι παραπάνω και να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός – πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ’ όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής. Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας». 

Πολάκης: Έχω δηλώσει διαθεσιμότητα από τις 18 Μαρτίου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει ότι έχει δηλώσει διαθεσιμότητα ήδη από τις 18 Μαρτίου, ενώ, όπως σημειώνει, τη δήλωσε ξανά τον Σεπτέμβριο από το βήμα της Βουλής, ενώπιον του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη. 

 

Για να μην ξεχνιόμαστε : Απο 18 Μαρτίου έχω δηλώσει διαθεσιμότητα εκεί που ήξερα πως θα «πονέσει» το σύστημα!!(φωτό...

Δημοσιεύτηκε από Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis στις Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

 

Ακόμη, η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου, ως συνταξιούχος γυναικολόγος θέτει τις δυνάμεις της στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. 

Οι βουλευτές- γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ στις υπηρεσίες του ΕΣΥ

Μέσω επιστολής της προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, γνωστοποιεί ότι οι βουλευτές- ιατροί του κόμματος θα συνδράμουν στο ΕΣΥ στον αγώνα αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών που έχουν προκληθεί από τον κορωνοϊό.

Η επιστολή της Όλγας Γεροβασίλη έχει ως εξής:

Προς τoν

Υπουργό Υγείας

κ. Κικίλια Βασίλειο

Αθήνα, 24  Νοεμβρίου 2020

Κύριε Υπουργέ,

Σας ενημερώνω ότι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από την έξαρση της επιδημίας και με δεδομένες τις ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι Βουλευτές-Ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προτίθενται  να υποστηρίξουν το σύστημα υγείας, εν μέσω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Προφανώς, η αποτελεσματικότητα της συνεισφοράς των Βουλευτών μας στο σύστημα εναπόκειται στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των Ιατρών.

Σας παραθέτω τα ονόματα και τις ειδικότητες των Βουλευτών-Ιατρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

·         Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια

·         Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος

·         Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας

·         Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος

·         Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας

·         Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος

·         Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος

·         Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος

·         Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος

·         Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Παιδονευρολογίας 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ