- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σκέρτσος: Πότε και πώς θα δοθεί το Δώρο των Χριστουγέννων
«H επέτειος του Πολυτεχνείου θα έπρεπε να είναι ευκαιρία ενότητας»
Η καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου και θα υπολογιστεί επί του πραγματικού μισθού που έχει λάβει ο εργαζόμενος.
Διευκρινίσεις για τα επιδόματα και τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας έδωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.
Σχετικά με το έκτακτο βοήθημα των Χριστουγέννων όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, θα το λάβουν τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις. Ο κ. Σκέρτσος δεν προσδιόρισε συγκεκριμένες ομάδας που θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα, ωστόσο τόνισε ότι θα γίνουν διασταυρώσεις ώστε να πάρουν το βοήθημα αυτοί που το έχουν πραγματικά ανάγκη και επισήμανε ότι η καταβολή του θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα.
Απαντώντας σε ερώτηση για το Δώρο Χριστουγέννων ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι η καταβολή του θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου και θα υπολογιστεί επί του πραγματικού μισθού που έχει λάβει ο εργαζόμενος. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα δοθεί γρήγορα η αναλογία που πρέπει στους εργοδότες.
Όσον αφορά σε καταγγελίες από εργαζόμενους που εργοδότες τους ζητούν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι όποιος εργαζόμενος δεχτεί τέτοια πρόταση να κάνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. «Τέτοιες πρακτικές δεν είναι ανεκτές», υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο η κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής για να στηριχθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. Γι αυτό όπως είπε έχουμε πολύ μικρή αύξηση της ανεργίας. «Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες», σημείωσε.
Σχετικά με το επίδομα Θέρμανσης τόνισε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει το συντομότερο δυνατό, ενώ για τις οφειλές στην εφορία είπε ότι θα υπάρξει ρύθμιση.
Αναφερόμενος σε ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο βοήθημα στους υγειονομικούς είπε ότι έχουν γίνει εισηγήσεις από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να αναγνωριστούν οι προσπάθειες τους.
Απαντώντας για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση ο κ. Σκέρτσος κάλεσε παιδιά και γονείς να κάνουν υπομονή δυο εβδομάδες και σημείωσε ότι τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν.
Για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση κατά του κορωνοϊού είπε ότι αυτά θα αποδώσουν όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν και κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες οι ματ κινήσεις. Φαίνεται ήδη επιπέδωση της καμπύλης, είπε.
Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις για τα μέτρα ενόψει του Πολυτεχνείου ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι «η επέτειος του Πολυτεχνείου θα έπρεπε να είναι ευκαιρία ενότητας, δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές αντεγκλήσεις. Υπάρχει ένας κοινός εχθρός, ο ιός». Υπογράμμισε ότι πρέπει να αποφευχθούν οι συναθροίσεις και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «από την μια λέει να μην γίνονται συναθροίσεις και από την άλλοι εγκαλεί την κυβέρνηση για τα μέτρα για το Πολυτεχνείο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.