Πολιτικη & Οικονομια

Κικίλιας: Άρση lockdown μόνο όταν πέσουμε από τα 500 κρούσματα

Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ΜΕΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Κικίλιας
Βασίλης Κικίλιας © EUROKINISSI /ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Βασίλης Κικίλιας lockdown: Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε πότε θα τελειώσει το lockdown και θα γίνει άρση των μέτρων

Στο lockdown γενικότερα, και στο κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση και προβλημάτισε ακόμα και τους επιδημιολόγους, ειδικότερα, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το Σάββατο το βράδυ (14 Νοεμβρίου).

«Είναι θέμα κινητικότητας των γονιών, των παππούδων, των γιαγιάδων, των δασκάλων. Όσο μειώνουμε την κινητικότητα μειώνουμε τον κίνδυνο. Είναι το τελευταίο μέτρο που θέλαμε να πάρουμε. Αλλά είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση που αναγκάστηκε η επιτροπή να επιβάλει αυτό το μέτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο MEGA και συνέχισε τονίζοντας το εξής: «Όσο αφορά στα δειγματοληπτικά τεστ που θα γίνουν σε μαθητές πριν ανοίξουν τα σχολεία, αυτά θα γίνουν σε μαθητές όλων των βαθμίδων».

Πότε θα βγούμε από το lockdown;

Μιλώντας για τη μελλοντική άρση του lockdown, ανέφερε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου, μόνο αν σε καθημερινή βάση σημειωθούν κάτω από 500 κρούσματα. «Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, προσεκτικά και με την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας. Αν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν κατέβει κάτω από τα 500 τότε σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε εκείνη την ημερομηνία. Πάντα με μέτρα αυτοπροστασίας. Οι επιδημιολόγοι ξέρουν καλύτερα και αυτοί θα κάνουν τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Εξάλλου, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε γρήγορη αντίδραση αναφορικά με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ο αριθμός τους. «1.162 κρεβάτια ΜΕΘ υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα. Υπάρχει διασπορά ιού στην κοινότητα. Αντιδράσαμε γρήγορα και αυξήθηκαν οι κλίνες. Και 15.000 αν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε αν συνεχίσει να διασπείρεται ο ιός με γεωμετρική άνοδο στην κοινότητα δεν θα ήταν αρκετές», προέταξε ο κ. Κικίλιας. Τέλος, ο υπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, λέγοντας πως «θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι πολύ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ