Πολιτικη & Οικονομια

Γεραπετρίτης: Από 1η Δεκεμβρίου να βγούμε από το lockdown

«Θα προσπαθήσουμε να αντέξουμε παλεύοντας με το χρόνο μέχρι να υπάρξει το εμβόλιο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεραπετρίτης
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε για την περίοδο μετά τη λήξη του δεύτερου lockdown την 1η Δεκεμβρίου.

Για την επαναφορά της χώρας μετά το lockdown που ξεκινά από αύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως «η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες οδήγησε στην απόφαση για το νέο lockdown. Τις τελευταίες πέντε ημέρες υπήρξε 30-40% αύξηση σε κρούσματα-θανάτους-διασωληνώσεις και αυτό δεν ήταν άμεσα εξηγησιμο από τους ειδικούς καθώς δεν μπορούσε να εντοπιστεί η πηγή». «Είχαμε δύο επιλογές. Η πρώτη να περιμένουμε πότε θα αποδώσουν τα μέτρα αλλά ήταν υψηλού ρίσκου γιατί θα στηριζόταν σε μια αβέβαιη παραδοχή. Επιλέξαμε τη δεύτερη επιλογή να πάμε προληπτικά ώστε περιορίζοντας την κινητικότητα να πάμε σε περιορισμό της διασποράς» σχολίασε και πρόσθεσε: «Θα προσπαθήσουμε να αντέξουμε παλεύοντας με το χρόνο μέχρι να υπάρξει το εμβόλιο», ενώ σημείωσε ότι «το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης θα δουλέψει, δούλεψε όπου εφαρμόστηκε και θα παράγει αποτελέσματα».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «εκείνο που ισχύει είναι ότι κανονικότητα όπως τη γνωρίζαμε για τον Δεκέμβριο δεν θα υπάρξει. Τα προληπτικά μέτρα θα πρέπει να είναι εκεί. Η βασική στόχευση είναι απο 1η Δεκεμβρίου να βγούμε σταδιακά. Στη συνέχεια θα αφήσουμε όσο αντέξουμε την πορεία και την αγορά να λειτουργήσει. Ελπίζω να υπάρξει υψηλό επίπεδο συνειδητοποίησης των μέτρων». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ