Πολιτικη & Οικονομια

Πώς το e-commerce επηρεάζει τα ενοίκια των καταστημάτων λιανικής

Σύμφωνα με το νέο μοντέλο που ξεκινάει σε Αγγλία και Αμερική τα ενοίκια των retailers θα βασίζονται για πρώτη φορά και στις διαδικτυακές πωλήσεις

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
urban-outfitters-store-the-total-retail.jpg

Το ηλεκτρονικό εμπόριο θα ξεκινήσει να αλλάζει τα ανοίκια των retailers, σύμφωνα με το νέο μοντέλο που έχει ξεκινήσει σε Αγγλία και ΗΠΑ.

Οι έμποροι λιανικής που έχουν δει τα διαδικτυακά τους έσοδα να ανεβαίνουν στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα μπορούσαν να δουν τα ενοίκια τους να αυξάνονται με ένα νέο εξελιγμένο μοντέλο μισθώσεων. Σύμφωνα με το πρόσφατα προτεινόμενο μοντέλο που ξεκινάει στην Αγγλία και στην Αμερική τα ενοίκια των retailers θα βασίζονται για πρώτη φορά στις πωλήσεις των καταστήματων αλλά και στις διαδικτυακές πωλήσεις.

Σύμφωνα με το νέο μοντέλο, τα ενοίκια θα λαμβάνουν υπόψη το footfall, την αύξηση των πωλήσεων στο Διαδίκτυο μετά το άνοιγμα ενός καταστήματος, την αξία των προιόντων που αγοράστηκαν στο διαδίκτυο και συλλέχθηκαν στο κατάστημα και τις φυσικές πωλήσεις.

Θα καλύπτει επίσης το «online halo effect», συνυπολογίζοντας τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω τρίτων ταχυμεταφορών όπως το Deliveroo. Η εταιρεία θα πληρώνει ένα βασικό ενοίκιο και, στη συνέχεια, θα πληρώνει ένα «top up» με βάση την αύξηση των πωλήσεων τόσο στο κατάστημα όσο και στο διαδίκτυο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Total Business.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ