- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μητσοτάκης για ΔΕΗ: Τα έκτακτα μέτρα την έσωσαν από κατάρρευση
«Ανακτά τον προωθητικό και κοινωνικό ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε»
Μητσοτάκης για ΔΕΗ: Τι είπε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας.
Η νέα εταιρική ταυτότητα της ΔΕΗ παρουσιάστηκε σήμερα, ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «είναι μια σημαντική η σημερινή ημέρα για τη ΔΕΗ».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η ΔΕΗ από σήμερα αλλάζει, έχει αλλάξει εδώ και 14 μήνες συνολικό προσανατολισμό. Μετατρέπεται από μια δυσκίνητη εταιρεία με χρέη, ζημιές, αγκυλώσεις, κίνδυνο βιωσιμότητας σε μια σύγχρονη ενεργειακή δύναμη. Ανακτά δηλαδή τον προωθητικό και κοινωνικό ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «τα έκτακτα μέτρα έσωσαν την εταιρεία από την κατάρρευση. Αποδείξαμε ότι σε μια ανοικτή οικονομία υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την πρόοδο και πως κάτω από αντίξοες συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός μιας δημόσιας επιχείρησης. Μπορεί λοιπόν μια δημόσια επιχείρηση να γίνει απολύτως ανταγωνιστική», ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:
«Μετατρέπεται σε δημόσια επιχείρηση που αυξάνοντας τον πλούτο της αυξάνει και τον εθνικό πλούτο. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ηγεσία και τα στελέχη της.
Αλλά και σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο ξεχωριστά. Όλοι έβαλαν πλάτη όχι απλά για να φύγουμε από τον κίνδυνο της κατάρρευσης αλλά για το γεγονός ότι η τιμή της επιχείρησης έχει τριπλασιαστεί και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μακροπρόθεσμων επενδυτών. Θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει δίχως επιφύλαξη έναν όρο που έχει φθαρεί, ναι η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό success story, ανέφερε ο πρωθυπουργός
«Υπάρχει και το βλέμμα στο μέλλον με την ταχύτατη στροφή στις καθαρές και φθηνές πηγές ενέργειας. ήταν αδιανόητο, ανεξήγητο πως ο κυρίαρχος παίκτης της αγοράς ενέργειας να έχει μερίδιο στις ΑΠΕ που με το ζόρι έφτανε το 3%».
Σύντομα θα υπάρξει και ένα πιο σύγχρονο πλαίσιο για κατασκευή μονάδων αποθήκευσης ενέργειας και για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Νέα διάσταση στη σχέση της ΔΕΗ με τους πελάτες της»
«Νέα διάσταση στη σχέση της ΔΕΗ με τους πελάτες της. Μεγάλη σημασία αποδίδω στη γρήγορη εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών. Το βασικό κέρδος από αυτή τη σημαντικότατη επένδυση είναι ότι οι ίδιοι οι καταναλωτές θα μετατρέπονται ταυτόχρονα και σε παραγωγούς έξυπνης, καθαρής ενέργειας. Φυσικά το ίδιο ισχύει και στο μέτωπο της απολιγνιτοποίησης. όταν πριν από ένα χρόνο στην ομιλία στη ΓΣ του ΟΗΕ ανακοίνωσα το σχέδιο απεξάρτησης από το λιγνίτη, ήξερα ότι έβαζα τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά. Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει για να μπορέσουμε να έχουμε εθνικό στρατηγικό σχέδιο στη μεταλιγνιτική εποχή. Σχέδιο που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση και πιστοποιεί τη σημασία που δίνουμε σε αυτό το εμβληματικό έργο. Μια μετάβαση που θα είναι επωφελής για τις τοπικές κοινωνίες» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Πυλώνας για την εθνική προκοπή»
«Αυτή η διαδικασία θα ανακουφίσει το περιβάλλον, θα αναμορφώσει το παραγωγικό μοντέλο, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. ήδη έχουμε πολλά αξιόπιστα επενδυτικά σχέδια», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Φέραμε τον ηλεκτρισμό στο τελευταίο χωριό της πατρίδας μας. Στάθηκε η ΔΕΗ πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή. Χαίρομαι που η ΔΕΗ γιορτάζει τα γενέθλιά της παρέχοντας νέες μειώσεις, εκπτώσεις για όλους τους καταναλωτές, ειδικά τους πιο ευάλωτους.
Προσφέροντας ταυτόχρονα για τον τόπο αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αυξήσει συνολικά εθνικό πλούτο και απασχόληση. Όλα αποτυπώνονται στο νέο σύγχρονο, καλαίσθητο λογότυπο της ΔΕΗ. Περιγράφει μια επιχείρηση η οποία πρέπει να είναι σε διαρκή κίνηση, σε διαρκή εξέλιξη, ένα με το μέλλον. Το μέλλον της ΔΕΗ της ανήκει, το μέλλον της ΔΕΗ μας ανήκει», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η σημερινή ημέρα είναι παράδειγμα της αποφασιστικότητας των πολιτών της χώρας»
Η θητεία έχει διάρκεια δυόμισι ετών
Λίγη ώρα μετά την θριαμβευτική εκλογή στην προεδρία του οργάνου
Iσχυρό μήνυμα για την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας η εκλογή του
Ο υπουργός Οικονομικών είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup
Μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο και τη χώρα η εκλογή του
Επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για κόστος παραγωγής, χαμηλές αποζημιώσεις και υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Παρά την οξύτητα, ο αναπληρωτής υπουργός άφησε περιθώριο συνεννόησης
Η επίμαχη ατάκα —«μη σκίσετε κανένα καλτσόν»— προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις
Η ένταση κλιμακώθηκε όταν η συζήτηση στράφηκε στην Porsche που οδηγεί ο γιος του
Η δήλωση του ΥΠΟΙΚ πριν την συνεδρίαση του Eurogroup για την εκλογή του νέου προέδρου
Συντονισμός Αθήνας–Λευκωσίας πριν από τη συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, παρουσία της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΟΗΕ για το Κυπριακό
Σχετικά με φερόμενη σχέση της βουλευτή με την Καλλιόπη Σεμερτζίδου
Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν 222 βουλευτές
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος
Πότε ξεκινά η προπληρωμή των επιδομάτων
Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας
Ο Ψηφιακός Βοηθός του MyHealthApp είναι πλέον διαθέσιμος και θα ενώνει όλες τις υπηρεσίες υγείας
Τι αναφέρουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης
«Η στάση του δημιουργεί εύλογα ερωτήματα» σημειώνει η Πειραιώς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.