- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Μαρινάκης σε Τζανακόπουλο: Ήσασταν στην κυβέρνηση που έχει πάει δημοσιογράφους στο αυτόφωρο
Η απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση για το συνέδριο «Athens Alitheia Forum»
Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο για το συνέδριο «Athens Alitheia Forum»
Σύγκρουση είχαν την Παρασκευή (20.3) στη Βουλή ο Παύλος Μαρινάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση για το συνέδριο «Athens Alitheia Forum» υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Κυβέρνησης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση, υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει ότι «ο λόγος για αυτή τη “λύσσα κατά του συνεδρίου” είναι πάρα πολύ απλός. Και μόνο που λέτε ότι δεν έχουμε εμείς δικαίωμα να διοργανώνουμε ένα συνέδριο, η κατεξοχήν αρμόδια γενική γραμματεία, για τον τοξικό λόγο και την παραπληροφόρηση -να πει δηλαδή ο καθένας αυτό που θεωρεί σωστό- δείχνει πόσο σχέση έχει ο δικός σας πολιτικός χώρος με τη Δημοκρατία και τον πλουραλισμό και τον διάλογο. Οι αντιδράσεις στην πρωτοβουλία για την παραπληροφόρηση και τον τοξικό λόγο οφείλεται στο ότι «αποφασίσαμε να σταματήσουμε να μένουμε απαθείς».
Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ “την έπεσε” στην πραγματικότητα σε εμένα, γιατί γνωστοποίησα σε έναν δημοσιογράφο τα νόμιμα δικαιώματα που έχω, επειδή έβαλε στο στόμα μου κάτι πολύ βαρύ, πολύ σοβαρό, που πλήττει τα εθνικά συμφέροντα, ότι εγώ είχα υποστηρίξει ότι οι Λιμενικοί στην πραγματικότητα σκότωσαν τους μετανάστες. Και βγήκαν πολλές ανακοινώσεις, ότι είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει, αγωγές σλαπς, απειλές κατά δημοσιογράφων. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Ο ομιλών, είμαι ο υφυπουργός που μαζί με το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει καταργήσει την απλή δυσφήμιση, και έχει τις δύο καλύτερες εκθέσεις, το 2024 και το 2025, ως προς το κομμάτι της ελευθερίας του Τύπου από την Κομισιόν. Αξιοσημείωτη πρόοδος. Εσείς κ. Τζανακόπουλε, ήσασταν στην κυβέρνηση που έχει πάει δημοσιογράφους στο αυτόφωρο, έχει κάνει μια σειρά από αγωγές, ακόμα και ο πρωθυπουργός της κυβέρνησής σας, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σκουρλέτης, αγωγή του κ. Καμένου κατά δημοσιογράφων, και μια σειρά. Ήσασταν όμως, προσέξτε το φοβερό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που, από το πόντιουμ, το 2018, προανήγγειλε αγωγή, νομικές ενέργειες, και ποινικές και αστικές, κατά δημοσιογράφων, και από ό,τι γνωρίζω, προχώρησαν μετά, και οι δικαστικές ενέργειες. Εγώ δεν λέω ότι απαγορεύεται ο οποιοσδήποτε, εφόσον θεωρεί ότι έχει νομική βάση, έτσι πιστεύει, να κινηθεί κατά του οποιουδήποτε. Αλλά όλη αυτή η κουβέντα γιατί γίνεται; Γιατί αποφασίσαμε να σταματήσουμε να μένουμε απαθείς».
Τζανακόπουλος: Πώς ακριβώς εξασφαλίζεται ο πλουραλισμός, όταν ένας στους πέντε ομιλητές είναι κυβερνητικό στέλεχος
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι υπάρχει μία «αντίφαση σε σχέση με τις αρχές λειτουργίας της φιλελεύθερης δημοκρατίας, τη θέση ότι το συγκεκριμένο συνέδριο πρέπει να γίνει θεσμός, καθώς στο σύνολο των 100 ομιλητών οι 18 ήταν κυβερνητικά στελέχη. Πώς ακριβώς εξασφαλίζεται ο πλουραλισμός [. . .] όταν ένας στους πέντε ομιλητές είναι κυβερνητικό στέλεχος, και πώς εξασφαλίζεται η ουσιαστική συζήτηση επί του θέματος, όταν πολλοί από αυτούς τους υπουργούς, είναι πρωταγωνιστές, όχι μόνο στην διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά και σε καθημερινό τοξικό λόγο;»
Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος έδωσε τα εξής παραδείγματα: «πρώτον τον κ. Φλωρίδη, ο οποίος μας έλεγε ότι όποιος μιλάει για “μπάζωμα” είναι “για τα μπάζα”, και δεύτερον ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος το τελευταίο διάστημα πρωταγωνίστησε σε δεκάδες καθημερινά περιστατικά τοξικότητας και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Την ώρα που τοποθετούνταν τα κυβερνητικά στελέχη, για την ανάγκη αντιμετώπισης του τοξικού λόγου και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κάνατε στην καθημερινή σας πρακτική, αυτό ακριβώς το οποίο καταγγέλλετε. Δηλαδή διασπείρατε ψευδείς ειδήσεις και χρησιμοποιήσατε τοξικό πολιτικό λόγο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προτείνει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Στο Καστελλόριζο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
«Ήταν ταγμένος στην αποστολή του δημόσιου λειτουργού»
Η ημερομηνία που περιμένουν πώς και πώς οι καταναλωτές
«Δεν πρέπει η πορεία αυτή να σταματήσει»
Τα κρίσιμα ζητήματα για τα πανεπιστήμια που μπαίνουν στην ατζέντα
Αυξήσεις έως και 55% στην ενέργεια - Έντονες πιέσεις σε στέγαση, μεταφορές και υπηρεσίες
Η απόφαση για την ένταξή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι δικαιούχοι και τα ποσά που δίνονται
Γιατί τα λόγια του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Πνύκα δεν έχουν καμία σημασία
Ποιες μεταφορές μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εφορίας
Η απάντηση για τα σχόλια που δέχθηκε
Γιατί πληρώνονται αρκετά νωρίτερα
«Το καλώδιο μπορεί να προχωρήσει χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» - Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα επαναφέρει το ερώτημα πώς μπορούν να συνυπάρξουν η στρατηγική ισχύς, η ελευθερία και οι δημοκρατικές αξίες
Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, που φέρνει στο προσκήνιο τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.