Αναδρομικά δύο ταχυτήτων: Ποιοι θα εισπράξουν μικρότερα ποσά
Πώς θα φορολογηθούν τα ποσά
Αναδρομικά δύο ταχυτήτων για τους συνταξιούχους - Η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.
Δύο ταχύτητες αναδρομικών για τους συνταξιούχους έδειξε η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή. Μικρότερα ποσά θα εισπράξουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου Τομέα καθώς θα τους επιστραφούν μόνο οι περικοπές του 2012 που αφορούσαν τη μείωση της κύριας σύνταξης για όσους λάμβαναν σύνταξη άνω των 1.000 € και είχαν γίνει τότε κλιμακωτά.
Οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα θα έχουν διπλή επιστροφή, καθώς θα πάρουν επιπλέον και τις περικοπές του 2012 που αφορούσαν μειώσεις κατά 12% των συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ, σύμφωνα με το MEGA.
Αυτό σημαίνει πως χαμένοι θα είναι οι συνταξιούχοι του δημοσίου με κύρια σύνταξη άνω των 1300 ευρώ. Τα ποσά που θα εισπράξουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα είναι έως και 770 ευρώ λιγότερα σε σχέση με συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.
Χαμένοι, όμως, και οι συνταξιούχοι των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και για αυτούς εφαρμόζεται η ίδια φόρμουλα με το δημόσιο.
Τα ποσά θα δοθούν χωρίς παρακράτηση φόρου, ενώ οι συνταξιούχοι θα πρέπει να δηλώσουν του χρόνου το ποσό που θα πάρουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Τα ποσά των αναδρομικών θα δοθούν τον Οκτώβριο, ενώ όσοι τα πάρουν παραιτούνται αυτόματα από μελλοντικές αξιώσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Το πρόβλημα που συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα
Η συγκινητική κίνηση πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους - «Όχι» σε συλλαλητήριο στην Αθήνα
«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτηση της πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.