- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεραμέως: Μειοψηφίες εμποδίζουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση
«Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία»
Σε μειοψηφία που εμποδίζει τη διεξαγωγή των μαθημάτων αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως σε πρόσφατες δηλώσεις της.
Για τις καταλήψεις που λαμβάνουν χώρα σε αρκετά σχολεία της χώρας μίλησε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.
«Κανείς, και ειδικά μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία» είπε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως.
Παράλληλα, όσον αφορά τις χαμένες διδακτικές ώρες λόγω των καταλήψεων η κα Κεραμέως διευκρίνισε πως «όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα αναπληρωθούν με μαθήματα σε σχολικές γιορτές, αργίες, Σάββατα και περιπάτους».
Σε κάθε περίπτωση, η υπουργός σημείωσε πως «πράγματι υπάρχουν προβλήματα στην εκπαίδευση, ωστόσο η λύση σε αυτά δεν είναι το κλείσιμο των σχολείων».
Όσον αφορά τα κενά που παρατηρούνται σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υπογράμμισε πως «αυτά αφορούν εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ενώ αναμένεται να αναπληρωθούν σε σύντομα χρονικό διάστημα».
Επιπλέον, πρόσθεσε πως οι «προσλήψεις αναπληρωτών και εκπαιδευτικού προσωπικού έγιναν φέτος νωρίτερα από όλες τις προηγούμενες χρονιές» ενώ για τον καθαρισμό των σχολείων ισχυρίστηκε πως «έχουν δοθεί λεφτά στους δήμους προκειμένου να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.