- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Χαρδαλιάς: Είμαστε μακριά από ένα lockdown- Μέτρα που εξετάζονται
Τι είπε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες
Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «είμαστε μακριά από ένα lockdown» και εξέθεσε τα μέτρα που εξετάζονται για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.
«Είμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς συνομιλώντας σήμερα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επεσήμανε ότι «έχουμε πολλά ακόμη μέτρα να εφαρμόσουμε, αν χρειαστεί, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, ο κ. Χαρδαλιάς έφερε ως παράδειγμα τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού, όπως άνω των 65 ετών.
«Συνεχώς, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
Τα μέτρα που εξετάζονται
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ μεταξύ των νέων μέτρων που συζητούνται είναι η χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί –διάστημα κατά το οποίο η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με sms για όλους– αλλά και γενική επαναφορά των sms για τις μετακινήσεις πολιτών ηλικίας άνω των 65 ετών.
Παράλληλα εξετάζεται η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα προκειμένου να περιοριστούν φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες, μετά το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων.
«Το βασικό είναι τα μέτρα να είναι απλά και εφαρμόσιμα», επισημαίνουν από την κυβέρνηση χωρίς να αποκλείουν τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντίδρασή του ήρθε μετά τη συνέντευξη της
79,7 εκατ. ευρώ σε 92.826 δικαιούχους
To ερώτημα για τις οφειλές που εξαιρούνται μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2024
Στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα αιτήματά τους για το δυσβάσταχτο κόστος καυσίμων
Επίσκεψη στο Επταπύργιο - Μήνυμα κατά της εμπορευματοποίησης
Θερμές ευχές από τον Αμερικανό αντιπρόσωπο - Στο επίκεντρο η επιλογή νέου Γενικού Γραμματέα
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη παίκτες και τεχνικό τιμ για την εικόνα και την πίστη που δείχνουν στο Nations League
Στροφή στην οικιακή κατανάλωση, άνοδος του espresso και αίτημα για κατάργηση του ΕΦΚ
Σαφές μήνυμα από τον πρωθυπουργό στην τελετή παράδοσης κειμηλίων Ελλάδας-Βουλγαρίας
Κλιμακωτές εκπτώσεις για οφειλέτες που αποδέχονται τα ευρήματα της ΑΑΔΕ
Εντός του 2026 αναμένεται να παραδοθούν 11 σχολικές μονάδες και οι υπόλοιπες έξι εντός του 2027
Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο μιας ακατάσχετης παροχολογίας, ενόψει των εκλογών
Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα έργα στην Αλεξανδρούπολη, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τη Στυλίδα και τον Βόλο
«Πρόκειται για ένα τοπόσημο που αναδείχνει την τάση του ανθρώπου προς το υψηλό, δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους»
Στη διαδρομή, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από πολίτες και επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή
«Να δω τι θα κάνει σε λίγους μήνες που δεν θα είναι καν βουλευτής», έγραψε ο υπουργός Υγείας
Αξιοποιήθηκαν έσοδα από την επαναϊδιωτικοποίηση των τραπεζών προς τον EFSF
«Αλλάζει η όψη των σχολείων μας και δημιουργείται μία πολύ καλή πρακτική», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
Επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας στο Πρότυπο Δημόσιο Ωνάσειο Γυμνάσιο και Λύκειο Κολωνού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.