Πολιτικη & Οικονομια

Σταϊκούρας-κορωνοϊός: Δημοσιονομική χαλάρωση και το 2021

Πότε θα φτάσει η ανάπτυξη στην Ευρώπη τα επίπεδα του 2019

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας © EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι η δημοσιονομική ευελιξία που ισχύει στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού, θα συνεχίσει και το 2021.

Ο υπουργός Oικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας αποκάλυψε ότι η δημοσιονομική ευελιξία που ισχύει λόγω κορωνοϊού θα εξακολουθήσει τουλάχιστον και το 2021, σε όλη την Ευρώπη. 

Σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας, φαίνεται με βάση τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών, ότι η ανάπτυξη στην Ευρώπη θα φτάσει στο επίπεδο του 2019 προς το τέλος του 2022 .

«Όμως άλλο δημοσιονομική ευελιξία κι άλλο δημοσιονομικό ξεχαρβάλωμα που σημαίνει ότι θα πρέπει με υπευθυνότητα να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ο κύριος Σταϊκούρας αποκάλυψε ότι σήμερα βρίσκονται στο ποσό των 38,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ στην αρχή της κρίσης ήταν 37,5 δις. «Έχουν ενισχυθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο μέσα από έξι επιτυχημένες εκδόσεις χρέους συνολικού ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, σημείωσε ακόμα, και από δύο εκταμιεύσεις υποδόσεων από την διακράτηση των ελληνικών ομολόγων, περίπου 1,5 δις ευρώ. Άρα μόνο από αυτές τις πηγές έχουν αντληθεί πάνω από 15 δις ευρώ τον τελευταίο χρόνο συμβάλλοντας στο σημερινό ύψος των ταμειακών διαθεσίμων», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε ό,τι αφορά τις συνολικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, ο κύριος Σταϊκούρας είπε ότι αυτές φτάνουν τις 61. «Η συνολική αξία των 61 μέτρων εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί αλλά και ίσως να υπερβεί τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται τα όσα ανακοίνωσε προχθές ο πρωθυπουργός για να προστατεύσει την απασχόληση, να ενισχύσει την παραγωγική δραστηριότητα και να στηριχθεί το εισόδημα των πιο αδυνάτων». 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ