Πολιτικη & Οικονομια

Γεραπετρίτης: Στόχος η αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων

«Ήδη έχουμε μενού επιλογών για την αναβάθμιση των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεραπετρίτης
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στην πρόθεση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Απαντήσεις σχετικά με τα εξοπλιστικά έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις για την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με πολλές δυνάμεις με πρόθεση αναβάθμισης και της αμυντικής μας βιομηχανίας. Ήδη έχουμε μενού επιλογών για την αναβάθμιση των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων και την αγορά νέων στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που έχουμε». 

Σχετικά με τα γαλλικά μαχητικά Rafale, ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι:

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την προμήθεια (μαχητικών) Ραφάλ, αλλά στόχος μας είναι η αναβάθμιση των οπλικών μας συστημάτων και στον αριθμό, και στην επιχειρησιακή ικανότητα».

Επανέλαβε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε εγρήγορση και πρόσθεσε ότι:

«Η χώρα μας έχει παράσταση επιχειρησιακής ικανότητας και πραγματική ισχύ. Έχουμε ισχυρή ανάσχεση και σε θαλάσσιο και χερσαίο μέτωπο και ισχυρή διπλωματία. Ο χρόνος που περνάει καταδεικνύει την αποφασιστικότητα και την συνετή ελληνική στάση και την πειρατική τουρκική στάση κάτι που θα λειτουργήσει υπέρ μας στο εξωτερικό».

Παράλληλα, επέμεινε στην ανάγκη ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία, ωστόσο, τόνισε ότι για να είναι παραγωγικός ο δίαυλος «προϋποθέτει καλή κατανόηση με οριοθετημένο διάλογο, όχι προσχηματικό, με συγκεκριμένα ζητήματα, και όχι ατελείωτο κατάλογο».

Επίσης, συνέχισε ο κ. Γεραπετρίτης, στο διάλογο είναι αναγκαίο να απέχεις από οποιαδήποτε πράξη που επιδεινώνει και προκαταλαμβάνει τη συζήτηση. «Ναι στους διαύλους επικοινωνίας, είναι και δική μας στρατηγική επιθυμία όχι υπό καθεστώς πιέσεων και επιβολών» διεμήνυσε.  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ