- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακρόν: «Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις»
«Όσον αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα στη Μεσόγειο, πρέπει να είμαι συνεπής μεταξύ λόγων και πράξεων. Μπορώ να σας πω ότι οι Τούρκοι μόνο αυτό υπολογίζουν και σέβονται»
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στη στάση της Γαλλίας απέναντι στις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πριν λίγη ώρα πως είχε άτεγκτη στάση αυτό το καλοκαίρι απέναντι στις πράξεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να θέσει τις κόκκινες γραμμές, επειδή η Αγκυρα σέβεται μόνο τις πράξεις και όχι τα λόγια.
«Όσον αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα στη Μεσόγειο, πρέπει να είμαι συνεπής μεταξύ λόγων και πράξεων. Μπορώ να σας πω ότι η Τούρκοι μόνο αυτό υπολογίζουν και σέβονται.. Αν λες λόγια που δεν ακολουθούνται από πράξεις.... Αυτό που έκανε η Γαλλία το φετινό καλοκαίρι ήταν σημαντικό. Είναι μία πολιτική κόκκινων γραμμών. Το έκανα και στη Συρία», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.
Μιλώντας με δημοσιογράφους σήμερα στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στη Λευκορωσία.
«Οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση στη Λευκορωσία (...) θα μπορούσε να οδηγήσει στη διεθνοποίηση αυτού του θέματος και το χειρότερο είναι η ρωσική επέμβαση», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, καθώς ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε έτοιμος την Πέμπτη να αναπτύξει δυνάμεις στη γειτονική αυτή χώρα της Ρωσίας, αν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Με τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, «δεν θέλουμε να έχουμε την επανάληψη αυτού που συνέβη στην Ουκρανία», επέμεινε ο Μακρόν.
Για τον αρχηγό του γαλλικού κράτους, οποιαδήποτε ξένη επέμβαση «θα ήταν ανεπιθύμητη». «Η βούλησή μας είναι να μετάσχει η Ρωσία σε έναν διάλογο για τη Λευκορωσία και να μας βοηθήσει να πείσουμε τον πρόεδρο Λουκασένκο για την ανάγκη να δεχτεί μια διαμεσολάβηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)», πρόσθεσε.
«Αυτό που ο πρόεδρος Πούτιν ήταν σε θέση να πει στην καγκελάριο Μέρκελ και σε εμένα, είναι ότι ο ίδιος είναι υπέρ μιας διαμεσολάβησης του ΟΑΣΕ αλλά όχι ο πρόεδρος Λουκασένκο. Συνεπώς, ο πρόεδρος Πούτιν έχει πολλή δουλειά να κάνει για να μας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Μακρόν.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα μπορεί να καινοτομήσει περισσότερο, να εξάγει γνώση, τεχνολογία και αγαθά»
Συζητήσεις για Block 2, κάθετο διάδρομο και 3+1, με στρατηγική σύμπλευση Ελλάδας ΗΠΑ
Μήνυμα για σύγχρονο κράτος και οικονομία - Έμφαση στα 36 δισ. του Ταμείου, στα πλεονάσματα και τη μείωση του χρέους
«Διασκεδάζω πολύ με τους κομμουνιστές» - Επιθέσεις και αιχμές από το προσυνέδριο της ΝΔ
Πρωτοβουλία Πιερρακάκη και Κυρανάκη για αποσυμφόρηση των οικογενειών - Τέλος σε πολυετείς δικαστικές διεκδικήσεις
Ο πρώην πρύτανης διευκρινίζει τι έγινε με τις διαγραφές και τον νόμο 4009/2011
Το δημοσιονομικό κόστος μιας τέτοιας μεταρρύθμισης είναι υπαρκτό, ωστόσο πρέπει να αξιολογηθεί σε συνάρτηση με τα αναμενόμενα οφέλη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ανάκληση της απόφασης του Αρείου Πάγου
Πιλοτική επαναφορά στην κυκλοφορία με αιχμές για την προηγούμενη δημοτική αρχή
«Ο μόνος που μοιάζει να έχει το θάρρος να μάθει είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»
Η ημερομηνία που πληρώνεται η δεύτερη δόση
Ποιες είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες
«Δεν νοείται α λα καρτ απόδοση Δικαιοσύνης», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Η μηχανή έκανε φασαρία και οι δηλώσεις των δικηγόρων ακούγονταν μόλις και μετά βίας
Εντυπωσιακή ανταπόκριση για το πρόγραμμα φροντίδας βρεφών και νηπίων - Άνοιξε η πλατφόρμα
Ο διάλογος για την κατάργηση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο μοιάζει πολύ με τον διάλογο για τις κάμερες
«Η πολιτική έχει νόημα μόνο αν αφήνει ένα αποτύπωμα» αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Τον πρωθυπουργό συνόδευε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Η εξομολόγηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε πρόσφατο έλεγχο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.