Πολιτικη & Οικονομια

Πέτσας: Κατατίθενται στη Βουλή οι συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο

Αναλυτικά όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέλιος Πέτσας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σήμερα, Πέμπτη 20 Αυγούστου, κατατίθενται στη Βουλή οι συμφωνίες για οριοθέτηση ΑΟΖ που υπέγραψε η Ελλάδα με Αίγυπτο και Ιταλία σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα.

«Την Δευτέρα ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών για οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία, οι οποίες εισάγονται σήμερα στη Βουλή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές εξωγενείς προκλήσεις. Με την Τουρκία και τον κορωνοϊό. Χτες, στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τη Λευκορωσία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, για Λευκορωσία και Τουρκία. Δεν παίζουμε το παιχνίδι της στρατικοποίησης που παίζει η Τουρκία», υπογράμμισε αρχικά ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα:

«Η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας έναντι άλλων χωρών είναι η απάντηση σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η αύξηση κρουσμάτων δεν οφείλεται σε εισαγόμενα κρούσματα αλλά στην εσωτερική χαλάρωση. Υπάρχει άνοδος κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες. Αυτό επέβαλε μέτρα όπως η επιβολή ωραρίου στα μπαρ. Τώρα είναι που χρειάζονται περισσότερα τεστ, όχι στην αρχή την πανδημίας που ίσχυαν μέτρα περιορισμού».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλ Αχράμ», στην έκθεση σημειώνεται ότι «η οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων θα ολοκληρωθεί όταν είναι απαραίτητο και μόλις ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με το σημείο “Α” και το σημείο “Ε” σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» και προστίθεται ότι «οποιαδήποτε αλλαγή των γεωγραφικών διατυπώσεων μεταξύ του σημείου “Α προς την Ανατολή” και του σημείου “Ε προς τα δυτικά” θα συναφθεί μόνο βάσει διμερούς συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε πως «η επαναλειτουργία τους θα γίνει με πλήρη σύνθεση, με όλα τα παιδιά στις τάξεις και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας» ενώ για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υποστήριξε πως «αποφασίστηκε η διενέργεια τεστ σε οδηγούς που επιστρέφουν από διακοπές».

Σχετικά με τα κρούσματα στους οίκους ευγηρίας σημείωσε ότι «προετοιμάζεται ένα άλλο υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα προβλέπει περισσότερα και συχνότερα τεστ στους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ