Θερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα
Πώς θα λειτουργήσει η αγορά
Σε εξέλιξη οι καλοκαιρινές εκπτώσεις, ανοιχτή η αγορά την Κυριακή 19 Ιουλίου – Αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων
Ευκαιρίες για τους καταναλωτές και ελπίδα «ανάσας» για τους εμπόρους φέρνουν οι θερινές εκπτώσεις, καθώς η αγορά συνεχίζει να βιώνει έντονη κρίση εξαιτίας της πανδημίας.
Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν αύριο Κυριακή, 19 Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να δοθεί επιπλέον ώθηση στις καλοκαιρινές εκπτώσεις, οι οποίες άρχισαν τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου και αναμένεται να τελειώσουν την 31η Αυγούστου.
Επισημαίνεται πως οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής, σύμφωνα με τις οδηγίες των Εμπορικών Συλλόγων:
-
Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
-
Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
-
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
-
Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από … % έως … %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
-
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει -σε περίπτωση ελέγχου- να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ανοιχτά την Κυριακή τα μαγαζιά
Τα εμπορικά καταστήματα και ορισμένα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Κυριακή, 19 Ιουλίου καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων οκτώ Κυριακές για το 2020.
Ως εκ τούτου, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας, με βάση τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, είναι από τις 11:00 έως και τις 18:00.
Εφόσον τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή, 19 Ιουλίου, τότε αναμένεται να λειτουργήσουν τα mall όσο και τα εμπορικά κέντρα.
Κατά συνέπεια, τα περισσότερα μεγάλα και γνωστά εμπορικά κέντρα, τη συγκεκριμένη ημέρα, θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως και τις 20:00.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τελετή με υψηλό συμβολισμό στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας
Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «φρένο» σε σενάρια Τσίπρα και Καρυστιανού
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη Γενική Γραμματέα Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Πέντε μέλη της διοίκησης έκαναν λόγο για σοβαρά ζητήματα θεσμικής λειτουργίας
Η αντιπολίτευση μιλά για «χρηματοδότηση»
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή – Στρατηγική συνεργασία σε εκπαίδευση, γλώσσα, ιστορία, πανεπιστήμια
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Επιδοτείται και η μερική απασχόληση
Οι δικαστές θα έχουν άμεση και πλήρη πρόσβαση στον φάκελο κάθε υπόθεσης
Η κυβέρνηση έθεσε ως προϋπόθεση για τη συνάντηση να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
Τι αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου
Ο Van Weel σε συνάντηση με τον Γ. Γεραπετρίτη: Η Ελλάδα σημαντικός παράγοντας ασφάλειας
Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών
Ο πρωθυπουργός για τον νέο ψηφιακό δικαστικό φάκελο
Παραμένει υψηλή η φορολογική επιβάρυνση, παρά τη μικρή βελτίωση σε σχέση με το 2024
«Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ – Το μέτρο για τα ταξί μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1%»
Ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο Κύπρου, αναδεικνύοντας μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκή πορεία
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.