Μενδώνη: Ως τον Αύγουστο το αναβατόριο στην Ακρόπολη
Στην πανδημία οφείλεται η καθυστέρηση
Λ. Μενδώνη: Ως τον Αύγουστο ο ανελκυστήρας και ο νέος φωτισμός στην Ακρόπολη - Στο 75% η πλήρωση θέσεων για υπαίθριες εκδηλώσεις ζωντανού θεάματος,
«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες με πρώτο μέλημά μας την ασφάλειά τους. Ασφάλεια επισκεπτών, ασφάλεια εργαζομένων. Θεωρώ ότι από 1ης Ιουλίου που θα ανοίξει περισσότερο ο τουρισμός, θα αυξηθεί και η επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.
Ως προς το αναβατόριο των ΑμεΑ στην Ακρόπολη, η κ. Μενδώνη ανέφερε ότι το έργο, που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Ωνάση και το οποίο θα ήταν έτοιμο τέλος Ιουνίου, θα καθυστερήσει λόγω της πανδημίας. «Με τα σημερινά δεδομένα, υπολογίζουμε τέλος Ιουλίου αρχές Αυγούστου να έχει έρθει ο ανελκυστήρας στην Αθήνα και να αρχίσει να λειτουργεί», τόνισε, ενώ για το τμήμα του έργου που αφορά τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης -και βρίσκεται σε εξέλιξη με την ίδια χορηγία- πληροφόρησε ότι «θα είναι επίσης μέσα στον Αύγουστο έτοιμο».
Επίσης, για τις υπαίθριες εκδηλώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος που θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι, η υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε ότι η χωρητικότητα θα αφορά το 75% των θέσεων. «Χθες, δημοσιοποιήσαμε και το υγειονομικό πρωτόκολλο έτσι όπως μας το έδωσε ο ΕΟΔΥ. Η υποχρέωση θα είναι της έγκαιρης κράτησης, προκειμένου να είμαστε μέσα στο 75%. Από κει και πέρα απόσταση ασφαλείας 1,5 μέτρου στην ουρά για να μπούμε στο χώρο της εκδήλωσης. Θα μπορούμε να καθόμαστε ανά δύο, με μία θέση κενή, υπό την προϋπόθεση ότι οι δύο είναι παρέα. Και φυσικά τα μέτρα ασφαλείας όπως οι απολυμάνσεις, η καθαριότητα των χεριών κλπ.», συμπλήρωσε η κ. Μενδώνη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Διευκολύνονται οι πολίτες στον έλεγχο των ψηφιακών τους εγγράφων
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Νέα υποδομή, νέα τρένα και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα τρένα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την ένταξη της Belharra «Κίμων» και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την άφιξη της πρώτης Belharra
Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ΕΕ τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, εκρηκτική άνοδος ηλεκτρικών αυτοκινήτων
«Υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες τη Δευτέρα το μεσημέρι»
Με ελικόπτερο η άφιξη των επισήμων στη Belharra «Κίμων»
Τι προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η τιμή του ρεύματος και η δυνατότητα κατάληψης της εθνικής οδού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.