Πολιτικη & Οικονομια

Το post της ημέρας: Στέφανος Μάνος

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανάρτηση του Στέφανου Μάνου για τη ΔΕΗ και τη ΛΑΡΚΟ

Το Post της Ημέρας: Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν συζητήσεις στα social media καθημερινά στο athensvoice.gr.

ΛΑΡΚΟ

«Σε ένα μήνα ολοκληρώνεται ο πρώτος χρόνος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στην Καθημερινή της 19.05.2020 διάβασα σε ρεπορτάζ της Χρύσας Λιάγγου ότι στην χρεωκοπημένη ΛΑΡΚΟ "οι εργαζόμενοι που βγαίνουν στη σύνταξη παίρνουν αποζημίωση συνταξιοδότησης 80.000 και 100.000 ευρώ, ενώ στη ΔΕΗ, στην οποία η ΛΑΡΚΟ οφείλει 364 εκατ. ευρώ, η αποζημίωση συνταξιοδότησης είναι 15.000 ευρώ!"

ΠΡΟΣΟΧΗ: Χρωστάει η ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ 364 εκ. ευρώ. Έχει λάβει ένα σωρό παράνομες κρατικές επιδοτήσεις και όμως κράτος, διορισμένη διοίκηση και συνδικαλιστές νιώθουν άνετα δίνοντας αποζημιώσεις συνταξιοδότησης 80.000 και 100.000 ευρώ. Αποζημιώσεις συνταξιοδότησης που ΔΕΝ προβλέπονται από τη νομοθεσία αλλά χορηγούνται από καλή καρδιά.

ΜΕ ΤΙΝΟΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

Έντεκα μήνες αφότου ανέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν έχει δοθεί.

Εκτός από την ηθική διάσταση του ερωτήματος (ποιοι πληρώνουν και ποιοι εισπράττουν) υπάρχει και η Ε.Ε. από την οποία περιμένουμε βοήθεια για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία που μελετά  την επιβολή χρηματικής ποινής ύψους 26.698 ευρώ ανά ημέρα και ενός κατ’ αποκοπή ποσού αν δεν ιδιωτικοποιηθεί ή κλείσει η χρεωκοπημένη ΛΑΡΚΟ.

Έντεκα μήνες δεν είναι αρκετοί για τη λήψη μιας απόφασης;»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ