Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 477

«Έρχεται ο Χάρος να συγχαρεί το νεκροθάφτη για την πολύ καλή δουλειά του». Γ. Καρατζαφέρης για την επίσκεψη Μέρκελ

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 477
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65269-144928.jpg

Πάνος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Πολιτισμού: «Μιλήσαμε περισσότερο με τον αντιπρόεδρο και λιγότερο με τον Ομπάμα». Γιατί, ρε πρόεδρε, μας το έκανες αυτό!


Συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά στο Μαξίμου βρήκε ομοιότητες στην κάμψη της ΝΔ μετά το σοκ Μπαλτάκου με ό,τι έπαθε κάποτε στην Ισπανία ο κεντροδεξιός Αθνάρ, όταν κυβερνούσε τη χώρα του.


Ήταν τότε που έχασε τις εκλογές καθώς, λίγες μέρες πριν από την κάλπη, απέδιδε στους Βάσκους το τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα στη Μαδρίτη.


«Ευτυχώς, εδώ το κακό δεν έγινε την τελευταία εβδομάδα των εκλογών» έλεγε, ελπίζοντας σε ανάκαμψη. Αρκεί να μην υπάρξει sequel στα βίντεο της ντροπής!


Κι άλλος θυμήθηκε κάτι από Ιστορία: Ο Τέρενς Κουίκ είπε πως όταν ο Βίλι Μπραν ανακάλυψε ότι το δεξί του χέρι συνομιλούσε με τη διαβόητη Στάζι, παραιτήθηκε από πρωθυπουργός. Κοίτα να δεις ευαισθησίες στη χώρα των «κατακτητών»!


Βρήκαν τρόπο να κόψουν τα χρήματα στα εκτός Βουλής κόμματα. Με τερτίπια, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα χορηγήσει τη δόση της τακτικής επιχορήγησης πριν από το τέλος Ιουνίου, δηλαδή μετά τις εκλογές.


Έτσι, μένουν χωρίς εκλογικούς πόρους τα κόμματα στην Ευρωβουλή και όλα όσα είχαν περάσει τον πήχη του 1,5% στις εκλογές του 2012.


Τότε, γιατί δεν γίνεται θόρυβος για την προφανή αυτή ανισότητα; Γιατί τα εντός Βουλής κόμματα βολεύονται με την έκτακτη εκλογική επιχορήγηση.


Ο Μ. Γλέζος μιλώντας στη Γερμανική Σχολή πρότεινε να αναλάβει η γερμανική κυβέρνηση, σε αντιστάθμισμα των οφειλών προς εμάς, το κόστος των έργων που εκτελούν οι γερμανικές εταιρείες στην Ελλάδα....


Επίσης να σιτίζονται οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη Γερμανία. Ερώτημα: Αντισταθμίζουν όλα αυτά το ύψος των διεκδικούμενων ποσών; Τι λένε γι’ αυτό οι... εταιρείες;


«Αντί να ψαρεύει τον Κασιδιάρη, τον ψάρευε ο Κασιδιάρης. Εξεπλάγην από την ηλιθιότητα του κ. Μπαλτάκου». Φωτεινή Πιπιλή, βουλευτής της ΝΔ.


Κι άλλο από τη Φωτεινή: «Είχα προειδοποιήσει για τα γούτσου-γούτσου με τη Χρυσή Αυγή».


Η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης στην Ήπειρο, είπε πως είναι λάθος να ταυτίζουμε την πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή.


Ο Σάκης Παπαθανασίου είναι ο «συντονιστής της αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ στη συμπαράταξη «Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία». Δηλαδή;


«Έρχεται ο Χάρος να συγχαρεί το νεκροθάφτη για την πολύ καλή δουλειά του». Γ. Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ, για την επίσκεψη Μέρκελ. Η πολιτική αντιπαράθεση σε φάση απογείωσης. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ