Πολιτικη & Οικονομια

Παπαθανάσης: Μεγάλο βήμα επιστροφής το άνοιγμα της εστίασης

Επιστρέφουν στις εργασίες τους 320.000 πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καφετέρια
Καταστήματα εστίασης © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Για το εκ νέου άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Τη σημασία του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης επεσήμανε σε δηλώσεις που πραγματοποίησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υφυπουργός, πρόκειται για ένα «μεγάλο βήμα επιστροφής προς την κανονικότητα. Σήμερα επανέρχονται στην εργασία τους όσοι απασχολούνται στην εστίαση και ανέρχονται σε περίπου 320.000 πολίτες».

Ερωτηθείς, δε, για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, συμπλήρωσε πως «δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αναπτύξουν καθίσματα σε διπλάσιο χώρο όπου υπάρχει η δυνατότητα. Ενδεχομένως να υπάρξουν κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά είμαι σίγουρος ότι και οι Δήμοι θα τρέξουν τις διαδικασίες και τα όποια προβλήματα θα έχουν λυθεί εντός των επομένων ημερών».

Τέλος, για το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων εστίασης, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως «πρόκειται να ανοίξουν πολύ σύντομα. Για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τους ειδικούς και θα δούμε τι πρέπει να αλλάξει ή να διορθωθεί» και πρόσθεσε: «Η μείωση του ΦΠΑ σε καφέ και άλλα ροφήματα, θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου. Υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα υγιεινής και για τους εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ