Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως: Η χρήση μάσκας στο σχολείο θα είναι προαιρετική

«Δεν μπορεί να είναι πάνω από 15 μαθητές σε κάθε αίθουσα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεραμέως πανελλαδικές
Για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών μίλησε η Νίκη Κεραμέως © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Για τη στελέχωση των τμημάτων στα σχολεία μίλησε η Νίκη Κεραμέως - Τι είπε για τη χρήση μάσκας στους χώρους του σχολείου.

Για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και τα μέτρα προστασίας που έχουν παρθεί ήδη για την ασφάλεια των μαθητών μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε τηλεοπτικό σταθμό.

Η υπουργός ξεκαθάρισε πως «ήδη έχουν σταλεί αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία, ενώ έχουν γίνει ενέργειες για τον καθαρισμό των σχολείων με επιπλέον προσωπικό από τους δήμους, τον φυσικό αερισμό των αιθουσών και την ασφάλεια των παιδιών στα διαλείμματα.

»Όσον αφορά τις αίθουσες δεν μπορεί να είναι πάνω από 15 μαθητές σε κάθε αίθουσα. Αυτό σημαίνει οτι ένα τμήμα θα σπάει σε δυο υποτμήματα  όπου απαιτείται και θα πηγαίνουν στο σχολείο εναλλάξ. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή το ένα, Τρίτη και Πέμπτη το άλλο και τούμπαλιν ανα εβδομάδα. Παράλληλα τα κυλικεία στα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για να μην δημιουργούνται συνθήκες συγχρωτισμού».

Ερωτηθείσα για τη χρήση μάσκας στους χώρους του σχολείου σημείωσε ότι «ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και εκείνοι ομόφωνα έκριναν πως η μάσκα είναι προαιρετική στα σχολεία».

Τέλος, όσον αφορά το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων συμπλήρωσε πως «τέλος Μαΐου θα το εξετάσουμε. Η όποια διαδικασία θα γίνει βήμα, βήμα».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ