Κεραμέως: Είναι καθήκον μας η προστασία όλων των παιδιών
Και η επιστροφή τους στα σχολεία και την κανονικότητα
Αναγκαία για την εξέλιξη των παιδιών χαρακτήρισε την επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Για το άνοιγμα των σχολείων, τον τρόπο καθαρισμού τους αλλά και για τη χρήση μάσκας στους επιμέρους χώρους μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε τηλεοπτική εκπομπή.
«Πήραμε σκληρά μέτρα για να επανέλθουμε νωρίς. Έχουμε καθήκον να προστατέψουμε τα παιδιά από τη βίαιη διακοπή από την εκπαιδευτική διαδικασία και την επιστροφή τους στα σχολεία και στην κανονικότητα. Είναι αναγκαία για την ομαλή εξέλιξη των παιδιών η επιστροφή στα σχολεία», σημείωσε η υπουργός και πρόσθεσε για τα μέτρα καθαρισμού και πρόληψης που έχουν ληφθεί στα σχολεία:
«Ηδη έχουν σταλεί αντισηπτικά στα περισσότερα σχολεία, έχουν γίνει ενέργειες για τον καθαρισμό των σχολείων και μέσα στην ημέρα, όπως και ενέργειες για την εκ περιπτροπής διδασκαλία και διαφορετικά διαλείμματα, τον φυσικό αερισμό των αιθουσών. Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση απολύμανσης προ της έναρξης λειτουργίας του σχολείου.
»Τα σχολεία έχουν παραμείνει κλειστά για πάνω από 15 μέρες. Είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί εκτενώς στην επιτροπή. Τα σχολεία είναι κλειστά δύο μήνες επί της ουσίας. Άρα τι τονίζει η επιτροπή, αν δείτε και τις οδηγίες που έχουν βγει: τον σχολαστικό καθαρισμό. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Η επιτροπή δεν έχει συστήσει απολυμάνσεις στα σχολεία ειδικά και μάλιστα έχει κάνει και μία μνεία ότι αυτές οι σκηνές με τους ψεκασμούς δεν είναι αυτές που έχει συστήσει γιατί έχουν χημικά για τα παιδιά κτλ. Η επιτροπή έχει πει για σχολαστικό καθαρισμό, τοπικά απολυμαντικά ενδεχομένως σε χερούλια σε συγκεκριμένα αντικείμενα και από εκεί και πέρα μόνο σε περίπτωση κρούσματος υπάρχει πρόβλεψη για απολύμανση».
Ερωτηθείσα για την Γ' Λυκείου υπογράμμισε «το ποσοστό των τμημάτων των ομάδων προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου που είναι κάτω από 15 άτομα ανέρχεται σε πάνω από 66% στα ΓΕΛ και πάνω από 74% στα ΕΠΑΛ γεγονός που σημαίνει ότι το μάθημα σε αυτές τις περιπτώσεις θα γίνεται κάθε μέρα».
Ακολούθως, για τη χρήση μάσκας σχολίασε πως «ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και εκείνοι ομόφωνα είπαν πως η χρήση μάσκας είναι προαιρετική στα σχολεία» ενώ για το άνοιγμα νηπιαγωγίων και δημοτικών συμπλήρωσε ότι «τέλος Μάη θα το εξετάσουμε. Η όποια διαδικασία θα γίνει βήμα, βήμα».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.