- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας: Αναβαθμίζονται τα νοσοκομεία
Και προετοιμάζονται για το δεύτερο κύμα πανδημίας
Αναβαθμίζονται τα νοσοκομεία και προετοιμάζονται για το δεύτερο κύμα πανδημίας, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.
Στην αναβάθμιση των νοσοκομείων και την προετοιμασία για επανεμφάνιση της πανδημίας αναφέρεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».
Στο άρθρο που έχει τίτλο «Αναβάθμιση νοσοκομείων και προετοιμασία για επανεμφάνιση πανδημίας», ο υπουργός Υγείας αναφέρει πως υπάρχουν δεκαετίες στις οποίες τίποτα δεν συμβαίνει και υπάρχουν εβδομάδες στις οποίες συμβαίνουν δεκαετίες και συνεχίζει «Κάπως έτσι, για να αντεπεξέλθουμε στις πρωτόγνωρες συνθήκες του κορονοϊού, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε το σχεδιασμό μας, δημιουργώντας μια παρακαταθήκη που θα μας επιτρέψει να κάνουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιο ανθρώπινο και πιο λειτουργικό.Όμως η αναβάθμιση της Υγείας, δεν είναι απόρροια των περιστάσεων. Είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού και των αποφάσεων που έχουμε λάβει εδώ και καιρό.Για αυτό μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε, παράλληλα, τόσο τις δράσεις αναβάθμισης των νοσοκομείων, όσο και να προετοιμαστούμε για ένα πιθανό δεύτερο κύμα πανδημίας για το φθινόπωρο.Διατηρούμε κάποια νοσοκομεία αναφοράς, όπως το «Σωτηρία», την επιστημονική επιτροπή των παθολόγων-λοιμωξιολόγων, φέρνουμε νέο προσωπικό στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, δημιουργούμε νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.Εν τω μεταξύ αξιολογούμε ολόπλευρα, όλες τις δομές, τις διαδικασίες, τις οδηγίες, λαμβάνουμε τη διεθνή εμπειρία, ώστε να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι.Με το project Νοσοκομεία 2020 βελτιώνουμε την καθημερινότητα του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και των ασθενών. Αναφέρομαι σε πρωτοβουλίες που έχουμε ήδη ξεκινήσει, όπως τα κλινοσκεπάσματα και η ανακαίνιση των χώρων υγιεινής, τις οποίες θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε σημαντικό απόθεμα μέσων ατομικής προστασίας που αδιάκοπα τροφοδοτούμε».
Τέλος, αναφερόμενος στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, ο Βασίλης Κικίλιας τονίζει πως « η ανταμοιβή των ανθρώπων του ΕΣΥ είναι για εμάς αξιακή μας υποχρέωση. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στη νέα γενιά για το τι πραγματικά αξίζει στη ζωή και να αναδημιουργήσουμε τα πρότυπα της ελληνικής κοινωνίας».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Πολιτική αντιπαράθεση και σκάνδαλα στο εσωτερικό, την ώρα που η χώρα ενισχύει τη γεωπολιτική και οικονομική της θέση στο εξωτερικό
Ποια ποσά κερδίζουν οι τυχεροί;
«Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού - Προτεραιότητα η νέα γενιά» - Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Ιστορική παρέμβαση για την προστασία των θυμάτων και των επιζώντων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.