- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Παπαθανάσης: Ανοικτό το ενδεχόμενο διατίμησης για τις μάσκες
Λανθασμένη η εντύπωση ότι θα χρειάζεται μάσκα σε δρόμο και εξωτερικούς χώρους
Νίκος Παπαθανάσης: Λανθασμένη η εντύπωση ότι θα χρειάζεται μάσκα σε δρόμο και εξωτερικούς χώρους. Ανοικτό το ενδεχόμενο της διατίμησης.
Δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στον δρόμο και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα κουρεία, κομμωτήρια και στους χώρους αισθητικής περιποίησης. Σε όλους τους υπόλοιπους χώρους υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας και υποχρεωτική είναι μόνο για τους επαγγελματίες που εργάζονται σε κλειστούς χώρους, αλλά επίσης δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα όταν ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης καθώς θα λειτουργούν σε εξωτερικό χώρο. Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε συνεντεύξεις του σήμερα στους τηλεοπτικούς σταθμούς «Σκάι» και «Open».
Ο υφυπουργός σε ερώτηση σχετικά με το ύψος των τιμών απάντησε: «θα παρακολουθήσουμε αυτή την εβδομάδα την αγορά και εκτιμούμε ότι θα έρθει η ισορροπία». Ο ίδιος υπενθύμισε ότι στην αρχή της υγειονομικής κρίσης είχε παρατηρηθεί έλλειψη σε μάσκες και αντισηπτικά, ενώ η έντονη ζήτηση οδήγησε σε αύξηση τις τιμές, ωστόσο, όπως είπε, σήμερα η αγορά τροφοδοτείται κανονικά και σε ό,τι αφορά στα αντισηπτικά, υπάρχουν σκέψεις από τα δύο τεμάχια που επιτρέπεται να αγοράζει σήμερα ένας πελάτης, να αυξηθεί ο αριθμός στα τρία τεμάχια. Αντίστοιχα εκτιμάται ότι θα ισορροπήσει και η αγορά των μασκών.
Όπως σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης, όταν δημιουργήθηκε η πλατφόρμα για να γνωρίζει το κράτος τα αποθέματα υγειονομικού υλικού καταγράφηκαν 500.000 μάσκες, και σήμερα έχουμε 30 εκατομμύρια τεμάχια.
Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το υπουργείο Ανάπτυξης, η μια εκ των δύο εταιρειών που έχουν ξεκινήσει την παραγωγή μασκών στη χώρα μας, έχει παραγγείλει δυο νέα μηχανήματα και σύντομα η παραγωγή της από 9 εκατομμύρια τεμάχια το μήνα θα φτάσει στα 18 εκατομμύρια τεμάχια το μήνα.
«Αλλά δεν είναι μόνο ένα το εργοστάσιο που παράγει μάσκες, υπάρχουν και άλλες μονάδες που έχουν προχωρήσει σε αγορά μηχανημάτων και υπάρχουν και εισαγωγές, οπότε εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα η τιμή των μασκών θα μειωθεί» είπε ο κ. Παπαθανάσης.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν μόνοι τους υφασμάτινο επαναχρησιμοποιούμενο κάλυμμα, για να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα, και μία οικογένεια προκειμένου να μειώσει το κόστος, μπορεί να χρησιμοποιεί αυτές τις υφασμάτινες μάσκες φτιαγμένες από παλαιά ρούχα. Σχετικές οδηγίες θα δοθούν αρμοδίως, σημείωσε ο υφυπουργός. Τέλος ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι το υπουργείο παρακολουθεί την αγορά διατηρώντας ανοικτό και το ενδεχόμενο της διατίμησης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.