- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης για κόστος μάσκας μιας χρήσης: Θα ομαλοποιηθεί η αγορά
«Θα γίνει ό,τι και με τα αντισηπτικά»
Σε λίγες μέρες θα ομαλοποιηθεί η αγορά για τις μάσκες μίας χρήσης, διαβεβαιώνει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Τι είπε για το κόστος.
Το κόστος της μάσκας μίας χρήσης έχει μεν αυξηθεί λόγω της αυξημένης ζήτησης, ωστόσο «σε λίγες μέρες θα ομαλοποιηθεί η αγορά, όπως έγινε και για τα αντισηπτικά», σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης στην πρωινή συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Ο υπουργός σημείωσε ότι έχει γίνει σημαντική προσπάθεια για την εγχώρια παραγωγή, με τη λειτουργία δύο εργοστασίων μεγάλης παραγωγής μασκών αλλά και με μικρές βιοτεχνίες οπότε διασφαλίζεται μηνιαία παραγωγή που θα ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια μάσκες ενώ, συμπλήρωσε ότι έχει δημιουργηθεί και η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου καταγράφονται όλα τα αποθέματα της χώρας σε υγειονομικό εξοπλισμό και εκεί εμφανίζεται, σήμερα, απόθεμα σε μάσκες μίας χρήσης περισσότερων από 25 εκατομμυρίων τεμαχίων.
Επειδή έχει αυξηθεί η ζήτηση, όπως είπε ο υπουργός αυτό έχει αντίκτυπο στην τιμή, ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης πρότεινε και τη χρήση της πάνινης επαναχρησιμοποιούμενης μάσκας ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε λίγες μέρες θα ομαλοποιηθεί η αγορά.
Σε ερώτηση εάν υπάρχουν σκέψεις για επιβολή διατίμησης ή για δωρεάν μάσκες ο υπουργός απάντησε ότι η ίδια συζήτηση είχε γίνει, πριν λίγο καιρό, για τα αντισηπτικά αλλά όπως ομαλοποιήθηκε αυτή η αγορά το ίδιο θα συμβεί και σε αυτή την περίπτωση. Ο υπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα κράτος που να μπορεί να δώσει δωρεάν όλες τις μάσκες που θα χρειαστούν οι πολίτες αλλά ούτε και η διατίμηση θα βοηθούσε όπως φάνηκε από το παράδειγμα της Ιταλία που η διατίμηση δεν αποτέλεσε λύση για την επάρκεια.
Για την επανεκκίνηση της οικονομίας ο υπουργός σημείωσε ότι «ο βαθμός δυσκολίας επανεκκίνησης της οικονομίας είναι υψηλός» και αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, είπε ότι σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση που είχε, ήδη από τις πρώτες μέρες έχουν δείξει ενδιαφέρον για να κάνουν αίτηση χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες «ενώ έχουν εγκριθεί κι αρκετές αιτήσεις».
Ο υπουργός επανέλαβε ότι, η ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα έχει εκδώσει ένα τραπεζικό προϊόν, με το οποίο όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να ζητήσουν από τις τράπεζες δάνειο για κεφάλαιο κίνησης έως 500.000 ευρώ, το επιτόκιο του οποίου πληρώνεται από την τράπεζα για δυο χρόνια.
«Όποια μικρομεσαία επιχείρηση αισθάνεται την ανάγκη ότι χρειάζεται κεφάλαιο κίνησης μπορεί να το ζητήσει και σήμερα από την τράπεζα της αρεσκείας της, βασική προϋπόθεση είναι να είναι ενήμερος, δηλαδή να μην είναι στον Τειρεσία» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Αναφέρθηκε και στο Ελληνικό, υποστηρίζοντας πως αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ προκειμένου να συνεχιστεί το έργο.
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υποστήριξε πως «αυτή τη στιγμή είναι τόσα τα προβλήματα και τόση η δουλειά και η πίεση που το τελευταίο που απασχολεί την κυβέρνηση είναι ένας εκλογικός αιφνιδιασμός».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος είναι ασφαλής από αέρος
Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η Ισπανία «εξοπλίζει την Τουρκία»
Ο δήμος Θεσσαλονίκης απορρίπτει το αίτημα για δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ για τυπικούς λόγους
Δεν δημιουργείται η εκλογική περιφέρεια Αποδήμων
Συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων έφθασε στο νησί για επιτήρηση Κύπρου και Ανατολικής Μεσογείου
Σχετικά με τη βία κατά των γυναικών
Επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.